Supergod nybilgaranti

Hyundai innfører nå fem år nybilgaranti - uten kjørelengde-begrensning.

Ved begynnelsen av 2000-tallet var det fortsatt en rekke norske bilimportører som kun tilbød sine kunder 1 år nybilgaranti. Siden den gang har det skjedd store endringer på nybilgaranti-fronten her i landet. I dag er det ikke en eneste offisiell importør som avspiser sine kunder med en så svak garanti. Selv 2 år nybilgaranti fremstår i dag som meget svakt og tilbys av kun fire merker: BMW, Mini, Porsche og US-Ford (de amerikanske Ford-utgavene).

3 år/100.000 det vanlige

Normalen i dag er 3 år nybilgaranti knyttet opp mot en kjørelengdebegrensning på 100.000 kilometer. Hele 35 av 44 merker har valgt å legge seg på denne linjen.

2002: Fri kjørelengde hos Hyundai

Hyundai i10
Hyundai i10 Vis mer
«Selv 2 år nybilgaranti fremstår i dag som meget svakt og tilbys av kun fire merker: BMW, Mini, Porsche og US-Ford.»


Enkelte importører har imidlertid ikke nøyd seg med å tilby de samme garantivilkårene som "alle andre". Hyundai valgte for eksempel allerede i 2002 å fjerne kjørelengdebegrensningen og ble dermed første merke som kunne friste med 3 år/fri kjørelengde.

2005: 5 år hos Chevrolet

Så - i 2005 - valgte Chevrolet (tidligere Daewoo) å etterape Mitsubishi ved å innføre 5 år nybilgaranti/100.000 kilometer. Mitsubishi hadde som eneste bilmerke kunnet friste med en slik garanti helt siden 1991. Det hører imidlertid med til historien at samme importør står bak de to merkene. I ettertid har samme importør valgt å melde Fiat 500 inn i "femårsklubben". De andre Fiat-modellene selges imidlertid med 3 år garanti.

Artikkelen fortsetter under annonsen

2007: 5 + 2 år for cee'd

Den mest oppsiktsvekkende garanti-nyheten kom imidlertid fra Kia ved inngangen til 2007. Da kunne nemlig Kia fortelle at nykommer cee'd ville bli solgt med 5 år nybilgaranti. I tillegg tilbød importøren 150.000 kilometer kjørelengde. Dermed ble Kia cee'd Norges best garanterte personbil. Prikken over i'en var at Kia i tillegg lovet ytterligere 2 år drivlinjegaranti - en garanti som i hovedsak dekker motor og girkasse.

Senere samme år ble det klart at også Kia Sportage ville bli solgt med 5+2 år garanti. De andre Kia-modellene selges med 3 år/fri kjørelengde.

2009: 5 år og fri kjørelengde hos Hyundai

Hyundai i30
Hyundai i30 Vis mer


Vi har ikke forventet at noen importør skulle våge å toppe den revolusjonerende cee'd-garantien. Og det kan vel heller ikke hevdes at Hyundai-importørens nye garantioffensiv overgår Kias 5+2.

Likevel - 5 år og fri kjørelengde er et imponerende salgsargument. Og for den som kjører mer enn 30.000 kilometer i året vil faktisk Hyundais garanti være å foretrekke fremfor Kias variant. Det er også verdt å merke seg at den rause Hyundai-garantien gjelder samtlige Hyundai-modeller, mens Kia kun tør å knytte sin supergaranti til 2 bilmodeller.

Fra 01.01.09

Den nye Hyundai-garantien trer i kraft umiddelbart, i den forstand at personbiler registrert etter 01.01.09 vil få 5 år garanti. Hvis du er blant de 91 kundene som mottok en nyregistrert Hyundai i desember i fjor, må du imidlertid ta til takke med 3 år.

Full oversikt over de ulike merkenes nybilgarantier finner du her

Les mer om nybilgaranti her.