Super-Corvette nærmer seg

Den definitive versting-versjonen av Chevrolet Corvette er ikke langt unna. Det avslører disse spionbildene.

Allerede i fjor høst kunne vi melde at Chevrolet Corvette er på vei i en enda heftigere versjon. Per i dag finnes den legendariske amerikaneren i to utgaver, og ingen av dem kan beskyldes for å være spesielt undermotoriserte. En standard C6 (benevnelsen på generasjonen) har en 6,2-liters V8’er med 430 hestekrefter, en verdig konkurrent til biler som Porsche 911 og Audi R8. I tillegg finnes det en enda sportsligere og sterkere variant med navnet Z06. Motoren har fortsatt åtte sylindere i V-form, men med hele 7,0 liters slagvolum yter den voldsomme 505 hestekrefter.

Ingen overraskelse

Super-Corvette nærmer seg

Super-Corvette nærmer seg

  1. Store bilder
Super-Corvette nærmer seg


Men dette er tydeligvis ikke nok for Chevrolet som tydeligvis planlegger en enda heftigere variant. Diverse testbiler har blitt fotografert verden over, og disse bildene skiller seg ikke nevneverdig fra de vi tidligere har publisert.

Muskelbul

Maskeringen er ganske beskjeden og begrenser seg til å dekke panseret som vi tidligere har sett med en tydelig muskelbil-forhøyning og de store luftutslippene bak fremhjulene. Luftinntaket helt nederst på panseret kjenner vi igjen fra Z06.

V8 med kompressor

Det har vært spekulert mye i hva slags motor og ytelser denne får. Noen fasit er ennå ikke kjent, men de meste troverdige kildene mener at kraftkilden blir en kompressormatet versjonen av 7,0-literen fra Z06. Effekten vil trolig ligge et sted rundt 600 hestekrefter. I tillegg vil man benytte seg av karosseridetaljer i karbon for å holde vekten på et lavt nivå, akkurat som i Z06 som kun veier 1421 kilo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Automedia rapporterer at bilen som trolig vil kalles Corvette Blue Devil går i produksjon allerede neste år. Dessverre virker det ikke som den vil bli eksportert hit til Europa.

  • Tidligere spionomtale og bilder av Corvette Blue Devil finner du her.
  • Nye store spionbilder finner du her.
  • Her finner du mer Chevrolet-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder