Super-Corvette fra Callaway

Callaway C16 er en supersportsbil basert på den legendariske sportsbilen Chevrolet Corvette. Med over 600 hestekrefter er den imidlertid sterkere og raskere enn noen standardutgave av ”’vetten.”

Callaway er en amerikansk ”tuner” som har spesialisert seg på å gjøre hårete Corvetter enda mer brutale. Siste skudd på stammen er C16, basert på siste generasjon Corvette, C6. Modifikasjonene er ikke bare av teknisk art. Også karosseriet er blitt endret for å gi et særegent visuelt uttrykk. Om de enkelte designelementene minner om andre sportsbiler, må helheten imidlertid trygt kunne sies å være unik. Fronten er sterkt smilende og drar tankene i retning av Aston Martin. På panseret finner vi en langsgående forhøyning som vekker assosiasjoner til de riktig gamle amerikanske muskelbilene. Og det er jo egentlig i den stilarten Callaway C16 hører hjemme.

Over 330 km/t

Super-Corvette fra Callaway

Super-Corvette fra Callaway

  1. Store bilder
Super-Corvette fra Callaway


For muskler er det nok av. Motoren er basert på den 6,0 liter store V8’eren i vanlige Corvette. Ved hjelp av kompressor har man imidlertid skremt effekten helt opp i 625 hestekrefter. Et ”sparealternativ” med 568 hestekrefter finnes også. Dreiemomentet for de to effektvariantene er henholdsvis 788 og 677 newtonmeter. Det betyr at 0-100 for den sterkeste varianten går på ca 3,5 sekunder. Toppfarten er på over 330 km/t. Kunder kan velge mellom to manuelle sekstrinnskasser med litt ulik utveksling på de fire første girene, samt et automatisk alternativ, også det sekstrinns, med rattmonterte girhendler.

Verdens letteste felger

Callaway har ikke nøyet seg med å trimme motoren og endre designen. Bremsene har blitt forsterket og chassiset har blitt delvis endret. I samarbeid med Eibach har Callaway utviklet et unik ”coil-over”-løsning hvor man kan justere fjærer/dempere på mange ulike måter alt etter kjøreforholdene. Lette hjul er også av stor verdi for kjøreegenskapene og Callaway hevder at deres magnesium- og karbonfelger (ekstrautstyr) er de letteste i verden. Dekkdimensjonene 295/30-19 og 345/25-20 frem/bak er også uvanlig kost.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du synes ytelsene høres heftige ut, men foretrekker å kjøpe åpent, kommer det nå også en kabrioletversjon. Denne vises på bilutstillingen i New York tidlig i april.

  • Store bilder