Super-BMW til salgs

Giugiaros stilrene M1, Lambo-BMWen, er en sjelden bil. Denne er nå til salgs.

BMW M1 var et resultat av samarbeide mellom Lamborghini og BMW og bilen ble produsert i overkant av bare 451 eksemplarer fra 1978 til 1981. Det er den hittil eneste BMW som er produsert som har vært utstyrt med midtmontert motor.

Heftig i 1980

Motoren var en 3,5 liters rekkesekser som produserte 277 hestekrefter. Racingversjonen hadde en viss grad av suksess på baner rundt om. Når det gjelder bilen som vi ser her og som er til salgs på websiden til Canepa, dreier det seg om en høyst sivil utgave fra 1980 som bare har 43.400 km på telleren og den ser for øvrig ganske strøken ut (sjekk bildene). Tallene imponerer ikke synderlig i dag, men da bilen ble lansert i 1978 var dette heftige saker. Toppfarten var oppgitt til 260 km/t.

Balansen var fabelaktig og den bakhjulsdrevne midtmotoriserte M1 kunne i racingversjon med turbolading plante opptil 850 hk i asfalten så det luktet svidd lang vei.

Fra Bracq til Giugiaro

Når det gjelder design, er det et kapitel for seg. M1s pure linjer ble definert av Giugiaro, men han lot seg inspirere av det fantastiske konseptet fra 1972, BMW Turbo. Det var en kreasjon av den franske kunstneren Paul Bracq og kunne blitt til en kultbil av dimensjoner hadde det ikke vært for den globale oljekrisen som brøt ut i 1973/74.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2008, i anledning 30-årsjubileet til M1 avduket BMW den spektakulære M1 Homage Concept. Den kan du lese mer om her.

Prisen den selgeren i California ber om er i overkant av 1,5 millioner norske kroner. Vi kan selvsagt ikke garantere at bilen ikke allerede er solgt når du leser disse linjene...

Bildene av salgsobjektet: