Super 3-er

Mazda vil fortsatt være med å konkurrere i klassen for overmotoriserte kombikupéer. 3 MPS kommer snart.

Den nye 3-eren ble lansert tidligere i år, og nå kommer MPS. MPS står for Mazda Performance Series. Mazda 3 MPS kan mer eller mindre sammenlignes med Ford Focus RS, Subaru Impreza WRX STI, Golf R20 (som er på trappene) og Audi S3.

Det er et viktig punkt som skiller disse bilene fra hverandre. Noen av dem har forhjulsdrift og noen har firehjulsdrift. Slik sett er det én rå bil i denne klassen, og det er Subaruen. Den er en drøm på veien og har også konvertert fra sedan til kombikupé. Ford Focus RS er den nyeste av disse og har ikke mindre enn 305 hestekrefter hektet på forhjula!

Mazda legger seg i samme gate med 3 MPS. Den får en 2,3-liters motor med 260 hestekrefter ved 5.500 omdreininger. Maksimalt dreiemoment er 380 newtonmeter som slår til ved 3.800 omdreininger.


Mazda sier de har jobbet med fenomenet "Torque-steer" som betyr at det river i rattet ved hard akselerasjon. Det kan oppleves på biler med kraftige motorer og kun forhjulsdrift. På 3 MPS er både motorstyring, LSD-differensial og stikkaksler ut til hjula modifisert for å få bedre grep på hjula og ikke minst bedre retningssans på bilen.

Dekkene er av dimensjonen 225/40-18.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette resulterer en 0 til 100-tid på 6,1 sekunder og en toppfart på 250 kilometer i timen. Forbruket ligger på 0,96 liter per mil ved blandet kjøring og CO2-utslippet stopper ikke før på 224 gram.

Her finner du test av forrige 3 MPS.

Her finner du test av Subaru WRX STI.

Engine MZR 2.3L DISI TURBO, EU (GER), 5HB, MPS, LHD, 2.3L-DISIT, 6MT, Velocity Red MC, Black and Red Two Tone Half Leather