Subaru viser ny Outback

Subaru viser en helt ny utgave av sin forhøyede firehjulsdrevne stasjonsvogn Outback.

Det skjer kun få dager etter at man også sendte ut bilder av nye Legacy. Outback er i bunn og grunn samme bil som Legacy stasjonsvogn, men har fått høyere bakkeklaring og en del offroad-elementer på stylingsiden. Dermed er Outback mer terrengdugelig og røff enn en vanlig Legacy stasjonsvogn.

Kortere, men større

Sammenlignet med dagens Outback er den nye utgaven et par centimeter kortere, men skal i følge Subaru likevel har bedre plass innvendig, ikke minst takket være at akselavstanden er økt med drøyt syv centimeter. Outback har også blitt både bredere og høyere.

Diesel viktigst

Når det gjelder motorer er det i all hovedsak bokserdieselen på 2,0 liter med 150 hester som blir aktuell her til lands. En 2,5-liters bensinmotor med 170 hestekrefter blir også tilgjengelig, med manuell girkasse som standard og en trinnløs automat som alternativ. Noen automatkasse blir neppe tilgjengelig til dieselmotoren med det aller første.Terrengegenskaper

Firehjulsdrift er selvsagt standard og bakkeklaringen på 22 centimeter er mer enn mange SUVer kan by på.

Vi har testet dagens Outback og konkludert med at den har mer enn gode nok terrengegenskaper for de aller flestes bruk.

Til høsten

Outback ble vist på en bilutstilling i New York i påsken, men er ikke ventet hit til Norge før en gang mot slutten av høsten. Priser er ikke klare, men vil neppe avvike veldig fra dagens. Outback begynner i dag på 395.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen