Legacy Outback -- fra neste år med 209 hk
Legacy Outback -- fra neste år med 209 hkVis mer

Subaru med ny kraftpakke

I løpet av høsten vil en helt nyutviklet boxermotor kjøre inn på det europeiske markedet, lover Subaru. Motoren med et slagvolum på tre liter og en ytelse på 209 hk kommer i første omgang bare til å sitte under panseret til Legacy Outback. Men billig blir det ikke.

Til nå har Subaru utrustet toppmodellene i Legacy-serien med en firesylindret boxermotor på 2,5 liter. Dette er tydeligvis ikke lenger nok, derfor får fremtidens Legacy Outback eiere tilbud om seks sylindere som rommer tre liter.

30 prosent kraftigere

Til tross for at den nye boxermotoren fra Japan kun er 20 mm lengre enn sin firesylindrede slektning lover Subaru at både effekt og dreiemoment skal økes med 30 prosent i forhold til lillebror på 2,5 liter. Med andre ord vil ytelsen ikke være snauere enn 209 hk, og dreimomentet vil ligge på voksne 290 Nm.

Teknologi

Det er ikke mye som røpes om teknologien bak den nye treliteren. Men et og annet vet vi allerede: Motoren er bygd med doble overliggende kamaksler og hydrauliske motorfester. Dessuten er den utstyrt med direkte tenningssystem med en individuel coil til hver sylinder, noe som vil eliminere behovet for fordeler og tennpluggkabler. Produsenten hevder at dette er med på å gjøre motoren både økonomisk og effektiv. En variabel innsugingsmanifold og et totrinns eksosanlegg, som kontrolleres av motorens turtall og belastning, vil dessuten sikre at motorens driftsforhold vil være optimalt til enhver tid, skal vi tro Subaru.

Dyr

Hvorvidt H6-3,0, som er boxerens offisielle navn, blir en suksess i Norge vil vel i stor grad avhenge av prislappen. Om dette er imidlertid ikke Autoindustri as, som representerer Subaru i Norge, særlig snakkesalige. Men etter det DinSide erfarer vil prisen på en Legacy Outback med en H6-3,0 ligge rett i underkant av 600.000 kroner. Og noe særlig høyere bør den vel heller ikke ligge med tanke på at bilen har to djerve konkurrenter: Volvo Cross Country og Audi Allroad Quattro.