Subaru hinter om ny Legacy

Subaru viser frem en konseptversjon av neste generasjon Legacy på årets Detroit-utstilling.

Bilen heter ganske enkelt Legacy Concept og skal i følge Subaru vise Legacys designfremtid. Sagt med andre ord, dette er en god forsmak på hva vi kan vente oss av neste generasjon.

Legacy er Subarus alternativ i mellomklassen hvor den konkurrerer med biler som Volkswagen Passat og Ford Mondeo. Legacy kom i 2008 med dieselmotor og det gjorde den langt mer interessant, noe vi erfarte da vi testet bilen i sommer. Firehjulsdrift er standard uansett om du kjøper bensin eller diesel.

Legacy finnes også i en røffere, forhøyet utgave. Da heter den Outback, en bil vi også testet i sommer.

Ferdig allerede i år?

Dagens Legacy kom i 2003 og det betyr at det burde være på tide med en ny utgave i løpet av ikke så alt for lang tid. Vi blir ikke overrasket dersom den vises fiks ferdig allerede i løpet av dette året. Men før den kommer hit til landet, viser nok kalenderen fort 2010.Design

Dagens Legacy er ganske stilren og klassisk i designen. Denne konseptbilen har et langt mer aggressivt oppsyn og en ganske rundt taklinje. Men de mest oppsiktsvekkende elementene, for eksempel fronten, vil nok forsvinne eller tones ned på veien mot en produksjonsversjon. Men at Legacy blir noe rundere i formene, virker sannsynlig.

Større

Større blir den trolig også. Konseptbilen er like under 480 centimeter lang. Det er om lag 13 centimeter mer enn dagens sedanutgave av Legacy. Det betyr at spesielt stasjonsvognutgaven kan bli virkelig romslig.

Diesel fortsatt viktigst

Når det gjelder det tekniske, er det fortsatt bokserdieselen på 2,0 liter som blir interessant her i Norge. Kombinert med Subarus gode og tradisjonelle firehjulsdriftsystem, har man en god og ikke alt for vanlig pakke for norske forhold.