Subaru B9 Tribeca

Subaru beveger seg inn i SUV-segmentet med den nye B9 Tribeca. Den vil også ta over som toppmodell i Subaru-programmet etter Outback 3.0.

Subaru B9 Tribeca

  1. Store bilder


Ved første øyekast virker det som om Subaru har tittet på Porsche Cayenne når de har tegnet bilen. Frontlyktene er ganske like de som sitter på Porschen, og Subaru har også valgt å legge grillen under frontlyktene i hele bilens bredde, akkurat som på Cayenne.

Syv seter

Den nye SUV-en til Subaru er den første i Subarus historie med syv sitteplasser. Den blir dermed plassert inn i ett nytt segment som Subaru ikke tidligere har operert i. B9 Tribeca vil også i høyeste grad bli en ny toppmodell i Subaru-programmet. Konkurrentene vil være Volvo XC90, VW Touareg, ny Mercedes M-klasse og BMW X5.

Bensinmotor

I likhet med Porsche holder Subaru seg unna dieselmotorer og velger heller å satse på bensinmotorer med bokserkonfigurasjon. Det betyr enkelt at motoren ligger helt flatt med en sylinderrekke pekende til hver side. B9 Tribeca er utstyrt med en sekssylindret boksermotor med 250 hestekrefter. Bilen har også firehjulsdriften som Subaru kaller symetrisk firehjulsdrift. Systemet vil i utgangspunktet sende mest effekt til bakhjulene, men kreftene fordeles også etter kjøremønster og behov. Girkassen er en femtrinns automatkasse med manuell funksjon.

Bilen er på markedet i USA fra sommeren 2005.

Store bilder av B9 Tribeca finner du her.

Her finner du mer Subaru-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer