Styrmann med joystick i hånden

Å manøvrere seg frem mellom båter og brygger er ingen spøk. Amerikanske Maxum og Mercury lanserer nå en løsning på problemet: Styring ved hjelp av en joystick.

”Revolusjon” er en av betegnelsene Maxum tar i munnen når de snakker om sin nye stolthet. Kanskje har de rett. For finmanøvrering mellom bryggene har visselig forårsaket en skilsmisse eller to.

Joystick for landkrabber

”Control Max Docking System” har amerikanerne kalt sitt bidrag til et litt lykkeligere ekteskap. I korte trekk består systemet av tre propeller integrert i skroget. Dermed kan du manøvrere båten forover, bakover eller til siden - ved hjelp av en joystick! Du kan også rotere båten 360 grader. Dermed er det å legge til kai ikke lenger en aktivitet for en eksklusiv gruppe av gamle sjøulker.

- Største nyhet siden hekkaggregatet

Siste båtnyheter
  1. Wally One er vist

Det største som har skjedd innen båtindustrien siden historiens første hekkaggregat så dagens lys, kaller Maxum og Mercury det nye navigasjonsredskapet. Og amerikanerne har da også lagt mye tid og krefter i prosessen: Ikke mindre enn tre år tok det ingeniørene fra andre siden av dammen å utvikle ”Control Max Docking System”. Etter år med utvikling og testing kunne de endelig presentere nyheten på båtmessen i Fort Lauderdale nå i høst.

Snart i Norge

Nordboende styrmenn må fortsatt smøre oss med en dråpe tålmodighet før de griper etter joysticken. Men allerede til neste sesong vil ”Control Max Docking System” leveres som standardutstyr i noen av Maxum-båtene, blant annet i den nye Sport Deck-serien som lanseres i januar.

Artikkelen fortsetter under annonsen