Joda, du ser riktig. Her finnes ikke noe ratt. Ingen annen styreanordning heller, for den saks skyld. Sevideoen nedenfor for å forstå den fiffige, (men etter vår mening også totalt unyttige), løsningen denne personen i Dubai har satt ut i praksis.
Joda, du ser riktig. Her finnes ikke noe ratt. Ingen annen styreanordning heller, for den saks skyld. Sevideoen nedenfor for å forstå den fiffige, (men etter vår mening også totalt unyttige), løsningen denne personen i Dubai har satt ut i praksis.Vis mer

Styrer fra baksetet

Sa du spesielt? Det er vi enige i. Og hva er egentlig vitsen?

Det ser i utgangspunktet ut som en helt normal Nissan Patrol - den store, rustikke SUV-en som fortsatt i dag konkurrerer med Toyota Land Cruiser i mange markeder.

Men her i Dubai har noen valgt å gjøre nettopp denne bilen til noe helt spesielt. Den kan nemlig kjøres fra baksetet, mens de som sitter foran er passasjerer.

Baksetesjåfør

"Backseat driver" er et velkjent, negativt begrep som beskriver oppførselen til en passasjer som legger seg oppi hvordan sjåføren kjører.

Her har man like godt tatt skrittet fullt ut og gitt personen i det som vanligvis er førersetet, muligheten til å snu seg bakover og si: «Det er du som kjører!»

Her kan du se hvordan det er blitt gjort: