Streiken fører til stengte trafikkstasjoner

Åtte trafikkstasjoner i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø blir stengt fra og med onsdag, på grunn av streik.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette rammer først og fremst de som har bestilt førerprøver og eventuelt kontrolltjenester, sier pressesjef Kjell Bjørn Vinje i Vegdirektoratet til DinSide.

Trafikkstasjoner i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø blir stengt fra og med onsdag. Stasjonene i Bærum, Kristiansand og Egersund vil ha redusert tjenestetilbud. De øvrige 64 trafikkstasjoner holder åpnet som vanlig.

Trafikkstasjonene som stenges er: Risløkka trafikkstasjon, Stavanger trafikkstasjon, Bergen trafikkstasjon, Trondheim trafikkstasjon, Tromsø trafikkstasjon.

Trafikkstasjoner med redusert tilbud er: Billingstad trafikkstasjon, Kristiansand trafikkstasjon, Egersund trafikkstasjon.

Privatkjøp

Har du kjøpt ny bil, kan du puste lettet ut, men det kan ramme deg som skal kjøpe bil privat.

– De trafikkstasjonene som er steng, vil være helt stengt, så dette vil ramme alle skranketjenester. Når det gjelder nybilregistreringer, har alle bilforhandlere en onlineregistrering, som gjør at de kan betjene dette selv. Så dette vil ramme først og fremst kjøp og salg mellom privatpersoner, sier Vinje til DinSide.

Det er imidlertid ikke verre enn at du kan henvende deg til en annen trafikkstasjon enn din nærmeste i tilfelle den er stengt.

– Med litt is i magen og muligheter til å vurdere andre stasjoner, vil ikke dette bli noe problem, sier Vinje.

Langvarige følger

Ifølge pressesjefen, kan streiken imidlertid føre med seg konsekvenser utover sommeren, dersom den blir langvarig.

– Vi er i forkant av en travel periode, sommeren er en travel periode på trafikkstasjonene, da har folk fri og tid til å gjøre slike ærender. Det er også egen ferieavvikling på trafikkstasjonene. Dette kan teoretisk skape en hektisk periode på trafikkstasjonene i sommer, dersom streiken blir langvarig, sier Vinje til DinSide.

Ifølge informasjon fra Statens vegvesen, bes publikum som har avtale på de stengte trafikkstasjonen om å ta kontakt etter streiken for å avtale ny tid. De som har avtale på de trafikkstasjonene som har begrenset tjenestetilbud blir bedt om å kontakte sin trafikkstasjon for å få bekreftet om avtalen kan gjennomføres som planlagt. Kontaktinformasjon til trafikkstasjonene finnes på vegvesen.no.