<b>STREIK FØRER TIL GRATIS BOMPASSERINGER:</b> Vekterstreik fører til gratis bompasseringer ved noen bomstasjoner, blant annet Svinesund og Atlanterhavstunnelen. Foto: Per Ervland
STREIK FØRER TIL GRATIS BOMPASSERINGER: Vekterstreik fører til gratis bompasseringer ved noen bomstasjoner, blant annet Svinesund og Atlanterhavstunnelen. Foto: Per ErvlandVis mer

Streik gir gratis bompasseringer

Streik blant vekterne fører til ubemannede bomstasjoner og dermed gratispasseringer for bilistene.

Streik blant vekterne i Norsk Arbeindsmannsforening, fører til muligheter for gratispasseringer i flere bomringer i landet. Pass bare på at du velger riktig fil!

Veldig mange bomstasjoner har etterhvert blitt automatiserte, og på disse bomstasjonene kan du følgelig ikke glede deg over å kunne passere gratis. Men ved betjente bomstasjoner eller også ved bomstasjoner med myntinnkast, kan det lønne seg å sjekke at du kjører i riktig fil. Der innkrevingene avhenger av vektere til enten å tømme myntinnkastene, eller til fysisk å ta imot pengene, kan tjenestene være stengt og dermed gratis dersom vekterne streiker.

Kjør der det er merket gratis!

Her kan du kjøre gratis

Her er noen av bomstasjonene som DinSide har funnet er rammet av streik. Kjenner du til flere? Tips journalisten. eller skriv inn i debattfeltet nedenfor.

Vekterstreiken rammer også flyplassene, men det er langt mindre lystbetont for brukerne.

Svinesundsforbindelsen:
Alle stasjonene er gratis, ifølge Svinesundsforbindelsens nettsider.

– Bommen til Svinesund er nå stengt. Det betyr at nordmenn som skal på handletur til Sverige kan kjøre gratis og slipper å betale bompenger. Det liker bilistene, sier distrikssekretær Lars Moholdt i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF), avdeling 1 Øst til Moss avis.

E18 i Vestfold:
Ifølge Sigmund Aasly i Vegfinans, som administrerer mange av bompengeselskapene og blant annet i Vestfold, er myntfeltene på gammel E18 ved Sande satt i gratis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Myntfeltene ved bomstasjonen på gammel E18 (rv. 313) og ved Hanekleiva blir ikke tømt, og disse feltene blir derfor satt i "gratis" posisjon. Myntfeltene på E18 er stengt og trafikanter som ønsker å betale med mynt må benytte manuelle kjørefelt, ifølge Sigmund Aasly i Vegfinans.

Fredag kveld og lørdag formiddag kunne man passere gratis også på E18, i feltet med myntinnkast, men lørdag ettermiddag ombestemte Vegdirektoratet seg, og da var det ikke lenger gratis likevel, ifølge Drammens Tidende.

Atlanterhavstunnelen:
Her blir det periodevis gratis. Det er fire av fem vektere som betjener bomstasjonen som omfattes av streiken, de øvrige er ikke organiserte og omfattes således ikke av streiken. Bompengeinnkrevingen vil stoppe opp når de fagorganiserte er satt opp på vakt - og du vil kunne kjøre gratis. Innkrevingen vil for øvrig gå som normalt, ifølge Tidens Krav.