Elbil i kollektivfelt

Strammer inn for elbilene på E18

Må minst være to i bilen om morgenen.

KOLLEKTIVFELTET: Statens vegvesen strammer inn for elbilene mellom Holmen og Sandvika. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix
KOLLEKTIVFELTET: Statens vegvesen strammer inn for elbilene mellom Holmen og Sandvika. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en høringsrunde har Statens vegvesen bestemt at det blir innstramminger for elbilister på E18 mellom Holmen i Asker og Sandvika i Bærum.

Innstrammingen innebærer at det i tidsrommet 7 og 9 om morgenen må være minst to personer i elbilen for at de kan kjøre i kollektivfeltet på den aktuelle strekningen.

Tilsvarende ordning er allerede gjeldende mellom Sandvika og Oslos bygrense, samt på flere andre innfartsårer til byen.

Hvis man ikke er to i elbilen i det aktuelle tidsrommet, risikerer man en bot på 5500 kroner.

Trolig på plass til påske

Når den nye skiltingen er på plass, kan ikke Rita Johannessen, seksjonssjef i Statens vegvesen, si med 100 prosent sikkerhet. Overfor Budstikka sier hun at hun regner med at skiltene er på plass før påske.

– Skiltene bestilles en av de nærmeste dagene. Disse må så produseres og leveres vår entreprenør. Jeg antar det kan ta rundt 14 dager i produksjon og så må entreprenøren finne en tid det passer for montering, sier hun til avisen.

Bakgrunnen for saken er mange klager fra både bussjåfører og -passasjerer. Før saken ble sendt på høring, uttalte Johannessen at de hadde fått mange henvendelser om reisende som var misfornøyde med dagens ordning.

– I tillegg har vi gjort egne erfaring og dratt dit og sett. Erfaringene våre er at bussene blir hindret av elbiler og blir stående i kø, spesielt ved av- og påkjøringene, uttalte hun den gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!