STORTEST: Høye firehjulstrekkere

I 2000 ble det solgt drøye 3.000 høye firehjulstrekkere i Norge. I fjor ble det solgt dobbelt så mange. Byjeepene er for tiden den raskest voksende bilklassen her på berget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: STORTEST: Høye firehjulstrekkere


Er du blant de som vurderer å investere i en høy firehjulstrekker? Da er du ikke alene. I fjor utgjorde denne bilklassen mer enn 7 prosent av nybilsalget, eller snaue 6.300 biler.

Norges overlegent mest populære firehjulstrekker heter Toyota RAV4. De norske Toyota-forhandlerne klarte i fjor å selge mer enn 2.100 eksemplarer av denne sjarmerende firehjulstrekkeren, som dermed ble Norges tiende mest solgte bil.

Nye RAV4-konkurrenter

RAV4 er altså svært populær. Betyr det at den er klassens beste bil? Da vi testet RAV4 mot konkurrentene for to år siden, var svaret ja. I dag er situasjonen en annen. I fjor kom nemlig nye versjoner av både Honda CR-V og Subaru Forester, samt en helt ny utfordrer - Nissan X-Trail. Tiden var altså moden for en ny stortest av de høye firehjulstrekkerne. I samarbeid med TV2 hjelper deg lot vi derfor de fem mest populære modellene i klassen måle krefter. De fem modellene er, i alfabetisk rekkefølge:

 • Honda CR-V
 • Land Rover Freelander
 • Nissan X-Trail
 • Subaru Forester
 • Toyota RAV4
 • Under 350.000 kroner

  image: STORTEST: Høye firehjulstrekkere


  Modellene vi har valgt ut finnes i mange utstyrsvarianter og med ulike motoralternativer. Vi måtte derfor skjære gjennom og bestemte oss for at våre testdeltakere skulle være utstyrt med fem dører, firesylindret bensinmotor og klimaanlegg. I tillegg bestemte vi at bilene skulle koste under 350.000 kroner.

  Etter flere dagers testing, både i terreng og på landevei, kunne vi omsider sette oss ned for å konkludere. Hva vi kom frem til? Konklusjon og rangering finner du her.

  Denne artikkelen ble første gang publisert torsdag 30. januar 2003.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!