STORTEST: Den beste småbilen

På jakt etter nybil til godt under 200.000 kroner? Vi har testet fem av de nyeste småbilene på markedet og forteller deg hvilken du bør velge.

Publisert
Sist oppdatert
STORTEST: Den beste småbilen
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det store flertallet av verdens bilprodusenter har én ting til felles - de har en småbil i produktspekteret. Resultatet er et vell av modeller, hvorav hele 16 er å få kjøpt hos norske forhandlere. Det store antallet modeller gjør det ekstra vanskelig å orientere seg i småbilklassen. Enda vanskeligere er det å velge seg ut en favoritt.

Fem nykommere

Det store utvalget betyr at det i praksis ikke er mulig å gjennomføre en sammenligningstest av samtlige modeller. Vi valgte derfor ut fem av de aller nyeste modellene på markedet - en franskmann, to tyskere, en japaner og en koreaner:

 • Citroën C3
 • Ford Fiesta
 • Honda Jazz
 • Hyundai Getz
 • Volkswagen Polo
 • Vi har altså ikke tatt med Toyota Yaris, som er den overlegent mest solgte småbilen her i landet. Årsaken til at vi valgte å droppe Yaris denne gangen, er at bilen er behørig vurdert i tidligere tester.

  Klima og radio

  STORTEST: Den beste småbilen

  Modellene vi har valgt ut er tilgjengelige med en rekke motoralternativer og i mange utstyrsnivåer. Vi måtte derfor skjære gjennom og bestemte oss for at våre testdeltakere skulle være utstyrt med fem dører, 1,4-liters motor, klimaanlegg og radio med CD-spiller.

  Jevnt

  Lenge før vi var ferdige med testen, forsto vi at dette kom til å bli vanskelig. Samtlige modeller er nemlig svært gode biler og det viste seg uventet vanskelig å skille klinten fra hveten. Etter grundige og langvarige diskusjoner klarte vi imidlertid å komme frem til et resultat. Hva vi kom frem til kan du lese mer om her.

  Denne artikkelen ble første gang publisert torsdag 24. oktober 2002.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer