STORTEST: Den beste småbilen

På jakt etter nybil til godt under 200.000 kroner? Vi har testet fem av de nyeste småbilene på markedet og forteller deg hvilken du bør velge.

STORTEST: Den beste småbilen
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det store flertallet av verdens bilprodusenter har én ting til felles - de har en småbil i produktspekteret. Resultatet er et vell av modeller, hvorav hele 16 er å få kjøpt hos norske forhandlere. Det store antallet modeller gjør det ekstra vanskelig å orientere seg i småbilklassen. Enda vanskeligere er det å velge seg ut en favoritt.

Fem nykommere

Det store utvalget betyr at det i praksis ikke er mulig å gjennomføre en sammenligningstest av samtlige modeller. Vi valgte derfor ut fem av de aller nyeste modellene på markedet - en franskmann, to tyskere, en japaner og en koreaner:

 • Citroën C3
 • Ford Fiesta
 • Honda Jazz
 • Hyundai Getz
 • Volkswagen Polo
 • Vi har altså ikke tatt med Toyota Yaris, som er den overlegent mest solgte småbilen her i landet. Årsaken til at vi valgte å droppe Yaris denne gangen, er at bilen er behørig vurdert i tidligere tester.

  Klima og radio

  STORTEST: Den beste småbilen

  Modellene vi har valgt ut er tilgjengelige med en rekke motoralternativer og i mange utstyrsnivåer. Vi måtte derfor skjære gjennom og bestemte oss for at våre testdeltakere skulle være utstyrt med fem dører, 1,4-liters motor, klimaanlegg og radio med CD-spiller.

  Jevnt

  Lenge før vi var ferdige med testen, forsto vi at dette kom til å bli vanskelig. Samtlige modeller er nemlig svært gode biler og det viste seg uventet vanskelig å skille klinten fra hveten. Etter grundige og langvarige diskusjoner klarte vi imidlertid å komme frem til et resultat. Hva vi kom frem til kan du lese mer om her.

  Denne artikkelen ble første gang publisert torsdag 24. oktober 2002.