STORTEST: Den beste familiebilen til 200.000

Tittelen er ambisiøs. Den beste, nye, familiebilen på dagens marked til rundt 200.000 kroner skal kåres av våre testere. Oppgaven var slett ikke lett, og det er ingen tvil om at mange kan komme til å velge annerledes enn hva vi gjorde.

STORTEST: Den beste familiebilen til 200.000
STORTEST: Den beste familiebilen til 200.000


Allerede i valget mellom testbiler er oppgaven nesten umulig. Plukk ut 5 familiebiler som koster rundt 200.000 kroner, kåre en vinner. Joda. Grei skuring. Sikkert.

Problemet er bare at det finnes hundrevis av modeller å velge mellom, og det finnes sikkert like mange definisjoner av hva slags behov en familie har når det kommer til bilvalg. Og vi legger heller ikke skjul på at det finnes svært mange gode alternativer til de bilene vi har valgt ut. Men la oss titte litt på de valgene vi har gjort.

Våre testkriterier

I første rekke ønsket vi å se på vanlige familiebiler i kompakt-klassen, der det er like vanlig å velge en kombikupe som en stasjonsvogn. Vi valgte det siste, vi ville ha plass til både hund og barnevogn i bagasjerommet. Og vi ønsket en vanlig stasjonsvogn, ikke "Fleksibiler" av typen vi testet sammen med TV2 Hjelper deg sist (denne testen finner du her).

Men etter undertegnedes oppfatning finner du sannsynligvis den beste familiebilen nettopp blant fleksibilene, som ofte har bedre komfort, bedre plass -- eller rett og slett bedre plassutnyttelse og fleksibilitet.

I testen la vi spesielt stor vekt på:

 • Plassutnyttelse

 • Komfort

 • Sikkerhet

 • Totaløkonomi
 • Slik testet vi:

  Hver enkelt bil er testet av 5 ulike sjåfører i løpet av en uke, alle med sine spesielle kjøremønstre og bilbruk. I tillegg har bilene vært gjennom et 2 dagers felles testprogram, der vi blant annet har målt akselerasjon, fleksibilitet, manøvreringsdyktighet i kritiske situasjoner, samt en subjektiv vurdering fra testsjåførene med tanke på kjøreegenskaper og komfort.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  I tillegg er bilene målt med samme metodikk med målebånd og referanseperson i forsetet, slik at testmålingene skal være sammenlignbare.

  Bilenes pris, utstyrsnivå og tekniske data er sammenlignet og vurdert at testpanelet, som tester og vurderer mer enn 100 biler hvert år -- flere deltagere i panelet har testet biler på denne måten i mange år og har dermed stort erfaringsgrunnlag, andre er nyere i gamet og gir dermed friske og uventede kommentarer. Og debatten gikk friskt når rangeringen bilene imellom skulle settes.

  Mye og mangt kan man måle med laser og tommestokk. Heldigvis handler bilkjøp om mer enn millimeter, det handler om følelser, signaler de ulike merkene sender ut og det handler om subjektive oppfatninger.

  Hvordan vi vurderer de ulike bilene? Klikk deg gjennom vår omfattende test (bruk lenkene under bildet av testbilene øverst i teksten. Denne "navigasjonsboksen" finner du igjen i alle underartiklene) og dann deg din egen mening!

  Uenig i våre valg?

  I så tilfelle er vi ikke overrasket. Av så mange biler valgte vi disse, men andre biler kunne helt klart ha gjort det skarpt i testen. Vi kan imidlertid hjelpe deg ytterligere på vei:

  1. Gå til vårt Søke og sammenligningsverktøy, tast inn prisklassen til rundt 200.000 kroner, og klikke deg frem til de bilene du vil vite mer om (Pris, tekniske data og utstyr)
  2. Sjekk vår liste over biltester. Vi har testet og sammenlignet rundt 400 biler, en oversikt over alle testene finner du på denne lenken
  3. Vil du heller ha bruktbil? Finn gjennomsnittlige bruktbilpriser i vår bruktbildatabase med priser på mer enn 1.000 modeller!
  4. Sjekk så hva som er vanlige feil og mangler på den bilen du har bestemt deg for, les våre vurderinger av markedets 50 mest populære bruktbiler på på denne lenken.
  5. Vurderer du bruktimport? I så tilfelle er denne lenken sannsynligvis både nyttig og lønnsom.