Størst biltetthet i Akershus

Mens den gjennomsnittlige Oslo-borgeren eier en 8,4 år gammel bil, kjører opplendingene rundt i nesten 12 år gamle kjøretøyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Størst biltetthet i Akershus
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den norske gjennomsnittsbilen er 10,1 år gammel, men en nærmere titt på statistikken avslører interessante regionale forskjeller. De nyeste bilene finner vi i Oslo, tett fulgt av Akershus og Hordaland. Alle disse fylkene kan skilte med bilparker som i gjennomsnitt er under 9 år gamle.

Trøndere, hedmarkinger og opplendinger er åpenbart mindre opptatt av skinnende lakk. Innbyggerne i disse fylkene kjører rundt i biler som gjennomsnittlig er mer enn 11 år gamle.

Du får full oversikt over bilenes gjennomsnittsalder i de ulike fylkenes her.

Færrest biler i Finnmark

Akershus er altså blant fylkene med den nyeste bilparken. I tillegg kan dette fylket skryte av å være fylket med størst biltetthet. I Akershus finner vi nemlig 537 biler per 1.000 innbyggere.

På andre og tredje plass finner vi Hedmark og Oppland, som har henholdsvis 526 og 525 biler per 1.000 innbyggere. Den høye biltettheten i disse fylkene kan ha sammenheng med den høye gjennomsnittsalderen 11,5 og 11,7 år. Tallene kan i hvert fall tyde på at hedmarkinger og opplendinger har vondt for å kvitte seg med gamle biler.

I motsatt ende av skalaen finner vi Finnmark. I dette fylket er det ikke bare folketettheten som er lav. I tillegg har fylket den laveste biltettheten i landet, med kun 395 biler per 1.000 innbyggere. I samme ende av skalaen finner vi Oslo, som kun har 432 biler per 1.000 innbyggere.

Du får full oversikt over de ulike fylkenes biltetthet her.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere biltrend-artikler
  • Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)