Ford Mondeo og Volkswagen Passat er tallrike på bruktmarkedet Foto: Cato Steinsvåg
Ford Mondeo og Volkswagen Passat er tallrike på bruktmarkedet Foto: Cato SteinsvågVis mer

Storselgere til billigpris

Ford Mondeo og Volkswagen Passat har vært blant de mest solgte bilene de siste årene. Kjøper du dem brukt får du fine eksemplarer til under 250.000 kroner.

En dieseldrevet stasjonsvogn i mellomklassen koster fort betydelig over 300.000 kroner ferdig levert med litt utstyr. Derfor er det nok mange som styrer unna disse bilene til fordel for andre biltyper. Men billigere og samtidig kurante eksemplarer er tilgjengelige for dem som vil kjøpe brukt.

Brukt SUV til under 200.000 kroner.

Dagens Passat og Mondeo

Vi har satt prisgrensen på 250.000 kroner og plukket frem et par eksemplarer på to populære familiesbiler. Både Volkswagen Passat og Ford Mondeo lages fortsatt i noenlunde lik utgave som våre eksempelbiler, selv om motorene er utrangerte.

Kvalitet

For øvrig trenger vel neppe disse bilene noen større introduksjon, men det kan nevnes at vi forventet at kvaliteten på disse bilene er relativt god. Passat gjorde det meget bra på Bilprovningens statistikk over 3 år gamle biler. Denne utgaven av Mondeo var ikke med på listen, men Ford har de siste årene generelt gjort det ganske bra i ulike kvalitetsundersøkelser, så også hos nevnte Bilprovningen.

Såpass nye som disse bilene er, bør det uansett ikke være større grunn til å forvente problemer med det første.

Passat billigst

Litt overraskende er det kanskje at det er lettest å finne en Volkswagen Passat til under 250.000 kroner, uten at bilen er eldre enn 2-3 år og med lang kjørelengde. Vår eksempelbil er en 2008-modell Bluemotion med 1.9 TDI under panseret. Denne har ganske beskjedne 105 hestekrefter, men i vår test konkluderte vi med at det var nok. Bilen har gått drøyt 31.000 kilometer og prisen er 236.000 kroner. I følge selger er den godt utstyrt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen vi har plukket frem, kan du se i annonsen her.Ford Mondeo

For å finne en Ford Mondeo til samme pris, må man et år og noen kilometer lenger tilbake. Vår eksempelbil har gått 53.000 kilometer og er en 2007-modell. Den har en 1,8-liters dieselmotor på 125 hestekrefter. Prisen ligger på 240.000 kroner. Bilen har i følge selger utstyr som elektrisk førerstol, automatisk klimaanlegg og kjørecomputer.

Mondeo har vært en av våre favoritter de siste årene, men som bruktbil virker Passat hakket gunstigere. Forskjellen i alder og kilometer mellom våre to eksempelbiler tilsvarer faktisk et helt års bilbruk, og det er en del penger.

Begge bilene er for øvrig såpass vanlige på bruktmarkedet at det ikke burde være umulig å prute litt.

Illustrasjoner

Vi understreker forøvrig at vi ikke nødvendigvis anbefaler kjøp av de konkrete bilene vi lenker til. Vi fokuserer på bilmodellen. Disse annonsene er ment som illustrasjoner og eventuelle interessenter må sjekke bilene på vanlig måte før et eventuelt kjøp.

Brukte syvsetere kan du lese om her.