Større og sterkere M-klasse?

Ryktene går om en større og sterkere M-klasse, og det er ingen hemmelighet at det kanskje blir både V8 dieselmotor og V12 bensinmotor å finne under panseret.

Større og sterkere M-klasse?
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den nye M-klassen vil antagelig dukke opp i 2003 og blir i følge Automedia både lengre, bredere og høyere. I tillegg skal M-klassen fremstå som tøffere og mer rå enn den nåværende utgaven.

Flere motorer

Dagens motorutvalg i M-klassen vil nok mange si er mangelfullt. Det eksisterer for eksempel bare en dieselmotor - noe som etter alt å dømme blir rettet på når den nye kommer.
Det ligger dessuten an til at det blir god dekning for de effektsultne, og det vil vel ikke overraske noen om V12 motoren fra S/CL 600 finner veien også til den nye M-klassen. Denne motoren yter
367 hestekrefter.

Hvis vi skulle foretrekke noe fornuftig må det være et bredere dieselutvalg. Det er derfor mulig at 320 CDI med 197 hestekrefter og 470 newtonmeter vil dukke opp i neste generasjon M-klasse. Og hvis du virkelig vil ha dieselkrefter bør du ikke bli forundret om 400 CDI også blir en valgmulighet i neste M-klasse. Den motoren har 250 hestekrefter og 560 newtonmeter, levert av en V8 motor med to turboladere.

Mye elektronikk

Kjøpere av den nye M-klassen kan glede seg over alle typer av elektroniske hjelpemidler og underholdning. TV-skjermer rundt omkring koblet til DVD-spiller og et potent stereoanlegg skulle sørge for at de som ikke bryr seg om draget fra en V12-motor blir underholdt. Skulle sjåføren rote seg bort i villmarka er det selvfølgelig GPS og navigasjonssystem tilgjengelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen