Større og sikrere mini-SUV

Daihatsu Terios er en av svært få mini-SUVer på det norske markedet. Snart er etterfølgeren klar, og ved siden av at den har blitt større blir den sannsynligvis også en god del sikrere.

Større og sikrere mini-SUV

Større og sikrere mini-SUV

  1. Stort bilde!
Ny  Daihatsu Sirion.
Ny Daihatsu Sirion. Vis mer


For Daihatsu har tatt ett meget fornuftig valg, Terios-etterfølgeren som foreløpig benevnes D-Compact 4X4, har fått elektronisk stabilitetssystem (ESP). Dermed innfrir bilen ett av de to kravene Statens vegvesen mener du bør sette til en ny bil. Det andre kravet, 4 eller 5 stjerner i kollisjonstesten Euro NCAP, er det ikke sikkert nye Terios vil innfri – Daihatsu sikter nemlig mot kun 3 stjerner etter egne tester.

Vokser til over fire meter

Dagens Terios måler 385 centimeter, den nye hele 408 centimeter. Likevel er økningen relativt størst i bredden, fra dagens smale 156 centimeter til 175 centimeter for den nye. Det vil si at den blir så vidt bredere enn for eksempel Toyota RAV4, og bare 12 centimeter kortere. Dagens Terios har bare plass for fire personer, den nye skal være en full femseter.

Et godt tegn er også at akselavstanden er økt med godt over halvparten av lengdeøkningen. Sammen med den økte bredden vil nok dette gjøre nye Terios til en helt annen og mer komfortabel kjøreopplevelse.

Sprekere

Daihatsu er allerede klar med en ny Sirion i noen markeder, og en ny 1,5-liter som yter 105 hestekrefter fra denne skal også brukes i nye Terios. Dette er ifølge Daihatsu en motor med vekt på dreiemoment, noe som skulle passe bra for den sannsynligvis tyngre Terios. På samme måte som i dagens Terios er firhjulsdriften konstant, med mulighet for å låse fordelingen mellom for- og bakaksel hvis forholdene blir ekstra vanskelige.

Daihatsu D-Compact 4X4 vises på Frankfurt-utstillingen som starter til uken, og den norske importøren venter de første nye Teriosene til Norge i løpet av første halvår 2006.

Stort bilde av Daihatsu D-Compact.

Test av dagens Terios.

Her finner du mer Daihatsu-stoff:

  • Tester
  • Nyheter