Større Mercedes A-klasse

Mercedes-Benz lanserer ny og lengre A-klasse med ny design og sterkere dieselmotor.

Større Mercedes A-klasse
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den nye Mercedes-Benz A-klasse med lang akselavstand blir lansert på bilutstillingen i Geneve i slutten av februar. Bilen kommer antagelig på markedet i løpet av sensommeren.

Stor plass

Den forlengede A-klasse utgaven har 17 centimeter lengre akselavstand enn den opprinnelige utgaven. Dette er utgjør en økning av den innvendige plassen med 11 prosent. Som sitt mindre søsken bruker den lange utgaven det samme doble gulvet noe som gjør at motor og girkasse delvis kan plasseres mellom de to gulvplatene.

Som en S-klasse

A-klasse har vært et strålende eksempel på hvor godt plassen kan utnyttes i en liten bil. Til tross for en total lengde som fortsatt befinner seg under fire meter kan A-klasse matche sin egen slektning S-klasse på innvendig plass. Avstanden er mellom forseter og bakseter er omtrent den samme i de to bilene.

Oppdaterte motorer

På dieselfronten blir den lange A-klassen oppdatert med sprekere motorer. A 160 CDI vil får 75 hestekrefter i stedet for 60. Denne motoren har ikke vært levert i Norge og det er usikkert om den blir det nå også. A 170 CDI som har 90 hestekrefter vil nå få 95 hestekrefter i den nye modellen. Ellers vil bensinmotorene forbli uforandret. Dermed fortsetter A140, A160 og A190 som før.

Relaterte artikler

Flere nyheter om Mercedes-Benz finner du på denne lenken.

Artikkelen fortsetter under annonsen