Stor, større, Sunseeker 105 Yacht

Den er luksuriøs. Den er rask. Og den er diger. Men har du råd?

Stor, større, Sunseeker 105 Yacht
[Ugjyldig objekt (NAV)]

>I vår åpnet Sunseeker sitt nye verft i England, klart til å produsere det største av det største innen fritidsbåter. Et halvt år senere ble første båt sjøsatt: Sunseeker 105 Yacht. Og dermed kunne Sunseeker høste æren av å bli det første britiske lystbåtverftet som sprengte 100-fotsgrensen.

Individualist

Sunseeker 105 Yacht er bygd opp i tre dekk. Under flybridgen finner du førerposisjonen. En trapp ned ligger salongdekket, og i bunnen er sengene redd.

En og samme båt kan ikke tilfredstille enhvers millionærnykker. For at 105 Yacht skal kunne tilfredstille den enkeltes behov og krav leveres den derfor i tre forskjellige basisutgaver: ”Grand Saloon Option”, som har en diger salong og separat spiseplass. ”Saloon/Dining Option” byr på en ekstra salong. Eller du kan velge ”Split-Level Owners Stateroom”, med en luksuriøs og privat suite, med granittgulv, boblebad og DVD-spiller.

Navigasjonsutstyr og boblebad

På godværsdager er imidlertid ingen grunn til å holde seg innendørs. Og Sunseeker har lagt godt til rette for at komforten ivaretas også med himmelen som tak. På flybridgen finner du, foruten diverse navigasjonsutstyr, nødvendigheter som boblebad, solsenger, bar, isbitmaskin, sittegruppe og fjernkontroll til stereoanlegget. For å nevne noe.

3.600 hestekrefter

Til tross for at Sunseeker 105 Yacht ikke er noen jolle, er den kapabel for rundt 30 knop. Så er da heller ikke skipet på 80 tonn motorisert med en jollemotor – to ganger 1.800 hestekrefter må til for å skyve båten opp i toppfart.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det koster å være kar

Veien mot din egen Sunseeker 105 Yacht er imidlertid ikke fri for hindringer. Først må du skaffe til veie en slant kapital. Rundt 4 millioner britiske pund koster båten. Et par tastetrykk på valuta- og avgiftskalkulatoren forteller om en prislapp på nærmere 65 millioner norske kroner.

Deretter må du husk på at en doning på over 105 fot ikke er støpt i en håndvenning. Derfor kan du neppe regne med å tre om bord i din Sunseeker 105 Yacht før 2003-sesongen.

Større båter i sikte

Siste fem båtnyheter
  1. Wally One er vist

Besøkende på båtutstillingen i London, som åpner i dag, vil ikke få mulighet til å beskue det nye, britiske flaggskipet. Dertil var båten rett og slett for stor. Men ikke stor nok: Sunseekers nye verft har nemlig kapasitet til å bygge båter opptil 150 fot. Og tar vi ikke mye feil vil britene avduke 125 Yacht i overskuelig fremtid.

Relaterte artikler

  • Princess 25 M - Heisann Aker Brygge