I Transporter og Caravelle-programmet kan du få diesel-motorer med ytelser på mellom 68 og 150 Hk. Her vises en Transporter Kombi.
I Transporter og Caravelle-programmet kan du få diesel-motorer med ytelser på mellom 68 og 150 Hk. Her vises en Transporter Kombi.Vis mer

Stor spennvidde

Volkswagen kan nå tilby dieselmotorer med ytelser fra 68 til 150 hestekrefter i Caravelle og Transporter-programmet.

Den minste Transporteren, en VW Transporter 1,9 TDK, har en egenvekt på 1565 kilo og yter 68 hester. For norske forhold spørs det om ikke dette blir i minste laget dersom du har planer om å utnytte lastekapasiteten.

Fjernet ladeluftkjøleren

Mest vanlig i disse nyttekjøretøyene er TDI-motoren med 102 hestekrefter og et dreiemoment på 250 Newtonmeter. Ved å fjerne ladeluftkjøleren på denne motoren har Volkswagen fått nok et motoralternativ til Transporter og Caravelle. Ytelsen har droppet fra 102 til 88 hester, mens maksimalt dreiemoment er 195 Nm.

En TDI-motor med 102 Hk har et dreiemoment på 250 Nm. Vis mer

Størstemann

Den største motoren yter 150 hestekrefter og leveres kun i Caravelle person- og varebil. I utgangspunktet er dette den velkjente motoren med 102 hester. Kraftigere effekt er oppnådd gjennom å utstyre motoren med større ladeluftkjøler, turbo med variabel geometri, optimalisert innsugningsrør, nye stempler og nye innsprøytningsdyser. Dreiemoment er er 295 Newtonmeter.