Stjernedryss over S-Max og Corsa

Ford S-Max er første bilen i Euro NCAPs historie som oppnår full score både i front- og sidekollisjonstestene. Nye Opel Corsa er kun ett poeng fra full pott.

Ford S-Max
Ford S-Max Vis mer

Stjernedryss over S-Max og Corsa

  1. Store bilder
Stjernedryss over S-Max og Corsa


Fem Euro NCAP-stjerner er ikke lenger oppsiktsvekkende - tvert i mot. Flere titalls bilmodeller kan skilte med fem stjerner og de fleste bilprodusenter anser det som et nederlag hvis de må nøye seg med fire stykker. For eksempel var det nok mange av Toyotas markedsførings-folk som bannet da de nylig fikk vite at Toyota RAV4 ikke greide den femte stjernen.

S-Max: 16 pluss 18 poeng

Det er altså ikke oppsiktsvekkende at også Ford S-Max nå er tildelt fem NCAP-stjerner. Det som imidlertid er oppsiktsvekkende, er at bilen oppnådde 16 poeng i frontkollisjonstesten og 18 poeng i sidekollisjonstestene, noe som betyr full pott. Det finnes flere bilmodeller som har klart 16 poeng i front-testen - og enda flere som har oppnådd 18 poeng i sidetestene - men S-Max er den første bilen som har klart begge deler. S-Max ble forøvrig den syvende flerbruksbilen som oppnådde fem stjerner. De andre er Mazda 5, Opel Zafira, Renault Scenic, Seat Altea, Toyota Verso og Volkswagen Touran.

God barnebeskyttelse

I tillegg oppnådde S-Max 39 poeng i barnebeskyttelsestesten. Dette er riktignok ikke rekord - rekorden innehas av Toyota Prius som i 2004 oppnådde 43 poeng. Likevel er 39 poeng - som gir fire av fem oppnåelige stjerner - en relativt høy poengsum.

S-Max er altså god til å beskytte sine passasjerer. Fotgjengere derimot, har ingen grunn til å lovprise S-Max. Med bare 13 av 36 fotgjengerpoeng er S-Max åpenbart ikke blant bilene som er snillest mot myke trafikanter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Corsa: 15 pluss 18 poeng

Stjernedryss over S-Max og Corsa


Også nye Opel Corsa oppnådde svært gode kollisjonstest-resultater. Corsa, som kommer til Norge i september, oppnådde full score (18 poeng) i sidekollisjonstestene og 15 poeng i frontkollisjonstesten. Det betyr at Corsa fikk like mange poeng som Peugeot 1007 (16+17) og Toyota Yaris (15+18). Corsa ble den syvende småbilen som oppnådde fem stjerner. De andre er Fiat Punto, Peugeot 1007 og 207, Renault Clio og Modus og Toyota Yaris.

Corsa måtte imidlertid nøye seg med 32 poeng i barnebeskyttelses-testen, noe som innebærer tre stjerner. På den annen side er Corsa mindre brutal enn S-Max mot myke trafikanter. 19 poeng ga i hvert fall tre stjerner, én mer enn S-Max.

  • Store kollisjons-bilder finner du her.
  • Relaterte artikler:

  • De sikreste bilene: Full oversikt
  • Barn i bil: De sikreste bilene