Stilig Mini kupé

Alec Issigonis' geniale streker ga kultbilen Mini for 50 år siden, og den fortsetter å fornye seg.

Foto: an.niedermeyer
Foto: an.niedermeyer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som skulle bli en av bilverdenens store klassikere, Minien, ble vist offentlig for første gang den 26. august 1959. Den hadde da navnet Austin Seven, og fikk navnet Austin Mini i 1961. Bilen har også hatt flere andre navn, som eksempelvis Morris Mini Minor.

Familieforøkelse

I den anledning viser BMW-konsernet, som idag eier Mini, en ganske så spesiell konseptbil som kommer til å stilles ut under Frankfurt-messen neste måned. Som bildene viser dreier det seg om en kupé basert på Mini Cooper. Konseptet kommer antagelig til å utvikle seg til en produksjonsmodell; BMW uttaler at dette er en visjon om hvordan modellfamilien kan komme til å utvikle seg.

Mini Concept Monte Carlo fra 1997
Mini Concept Monte Carlo fra 1997 Vis mer


Monte Carlo

Det er ikke første gang det vises et toseters Mini-konsept; i 1997 ble Miniens seiersrekke fra Rally Monte Carlo hedret med en spesiell midtmotor-kupé på 160 hestekrefter, som fikk navnet Mini Concept Monte Carlo.

Kjøreglede

Kupéen er en ren toseter og har en dynamisk stil (BMW bruker ord som muskuløs og atletisk), som understreker at Mini dreier seg om kjøreglede, i tråd med en av BMW-filosofiens grunnpillarer - og vi kan bekrefte at Mini er noe av det kjøregladeste man finner på markedet. Frontruten har en sterkere helling enn den man finner på den vanlige Mini. Dimensjonene er kompakte: Kupéen er 371 centimeter lang, 168 centimeter bred og 136 centimeter høy. Det presiseres at bagasjerommet er 250 liter stort under en praktisk bakluke, noe som forsterker inntrykket at det vil komme en produksjonsversjon av denne bilen.

Kruttønne

Bilen er designet for høye ytelser og er forsynt med den heftigste turbomotoren som sitter i Mini John Cooper Works. Den yter 211 hestekrefter og har et maksimalt dreiemoment med overboost på 280 newtonmeter. Ytelser for øvrig røper ikke BMW noe om; vi får vente til vi får se konseptet på utstillingen i Frankfurt. Denne åpner sine dører for publikum den 17. september.


Video som viser interiøret i Mini Coupé Concept:


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer