Stilig, luksuriøs og miljøvennlig

Fisker Karma Sunset

Her er den nye episoden i Fisker-serien. Hva det dreier seg om? Intet mindre en den nye amerikanske produsenten av miljøvennlige premium-biler, som de kaller seg selv. I Detroit stilte Fisker ut denne nydelige sportsbilen, en åpen versjon av "plug-in"-hybriden Karma, med døpenavnet Sunset. Det ble litt av en publikumssuksess.

Fisker Karma Sunset er en lavutslippshybrid og samtidig en sportsbil på vel 400 hestekrefter som skal greie under seks sekunder fra 0 til 100.

Se store bilder!

Eks-Aston Martin

For de som ikke visste det og altså ikke følger godt nok med her på DinSide Motor: Fisker, med fornavn Henrik, er en begavet designer og utvikler som tidligere har arbeidet med noen av de stiligste representantene for bildesign det er mulig å finne. Formgivningen av Aston Martin DB9 er hans verk, likeledes den av Aston V8 Vantage - siste generasjon - og klassikeren BMW Z8.

Nær utslippsfritt

Stilig, luksuriøs og miljøvennlig

Stilig, luksuriøs og miljøvennlig

  1. Sunset: Store bilder


Som selvstendig produsent har Fisker markedsført de to sportsbilmodellene Latigo og Tramonto, basert henholdsvis på BMW 6-serie og Mercedes SL. Og i fjor ble Fisker Karma presentert på Detroit-utstillingen, både som luksuriøs sportssedan og miljø-fremstøt. Grunnideen bak den er at i og med at de fleste dagpendlinger - både i Europa og i USA - er kortere enn åtte mil, vil en bil som har en elektrisk motorisering med denne rekkevidden være tilstrekkelig til å oppnå en solid miljøgevinst. Karma Sunset, eller Karma S, som den også presenteres som, er kabriokupé-versjonen av Karma.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Q-Drive

Teknologien er basert på Q-Drive-konseptet som er en hybridløsning utviklet av Quantum Technologies, Fiskers teknologi-partner. En liten forbrenningsmotor sørger for lading av elektromotoren som er bilens hovedkraftkilde. Sistnevnte kan lades over natten via strømnettet og besørger deretter ca. 80 kilometer med fremdrift uten at forbrenningsmotoren behøver å kobles inn overhodet. For dagpendlere kan dette altså bety en tilnærmet utslippsfri kjøring hvis jobben er under fire mil unna.

Mens Sunset foeløpig er en prototype, er Fisker Karma til salgs for 88.000 dollar i USA. Det planlegges med en årlig produksjon på 15.000 kjøretøyer.

Store bilder av Karma Sunset.

Les mer om teknologien og ytelsene i denne artikkelen!