Sterkere automat i Mondeo

De kraftigste motorene i Ford Mondeo får nå en ny automatgirkasse.

Ifølge Ford er det krav til styrke fra dreimomentsterke motorer som har sørget for utviklingen av den nye automatgirkassen Durashift 5-tronic.

Valg

Sterkere automat i Mondeo

Du kan velge om du vil kjøre med manuelle girskift, eller i automatmodus. Skiftene ved manuell innstilling foretaes ved å dytte girspaken frem eller tilbake i et eget spor.

I automatmodus skal den nye girkassen ha innebygget funksjoner som tilpasser seg kjørestilen. Blant annet skal den ta hensyn til hvor raskt gasspedalen trykkes inn ved valg av gir. Det er også bygget inn funksjoner som gjør at girkassen tilpasser seg forholdene, om det går oppover- eller nedoverbakke, eller om du står i kø.

Først i V6

Først ut med den nye automatgirkassen blir Mondeo V6 med 170 hestekrefter denne våren, den vil koste fra 428.900 kroner i Ghia-utførelse. Over sommeren vil girkassen bli tilgjengelig med den nye TDCi motoren på 130 hestekrefter.

Fords nye 2-liter diesel har på papiret imponerende ytelser; dreimomentet er på hele 330 newtonmeter ved 1.800 o/min. Prisen blir knapt 20.000 kroner mer enn for manuelt gir, det vil si 363.900 kroner. Kombinert med den nye Durashift 5-tronic-girkassen kan det hende Ford har fått til en skikkelig milsluker.

Sterkere automat i Mondeo