Sterk turbo-tert i Renault Clio

Renault lanserer nå en ny bensindrevet turbomotor på bare 1,2 liter, men med 101 hestekrefter.

Små turbomotorer er i vinden som aldri før og nå er Renaults bidrag tilgjengelig i den populære småbilen Clio. Den lille 1,2-literen yter 101 hestekrefter ved 5.500 omdreininger og 145 newtonmeter fra 3.000 omdreininger i minuttet. Forbruket er kanskje like viktig i en slik motor, og det er oppgitt til 0,59 liter per mil på blandet kjøring. Det resulterer i et CO2-utslipp på 139 gram per kilometer.

Takket være den lave egenvekten på 1090 kilo, går 0-100 på akseptable 11,1 sekunder. Toppfarten er 184 kilometer i timen. Kreftene går til forhjulene via en femtrinns manuell girkasse.

Gunstig

Sterk turbo-tert i Renault Clio

Sterk turbo-tert i Renault Clio

  1. Store bilder
Sterk turbo-tert i Renault Clio


1,2-literen blir den tredje sterkeste i rekken av bensinmotorer montert i Clio, hårfint foran 1,4-literen som vi testet i fjor sommer. Basert på opplevelsen med den, tror vi den lille turbomotoren vil gjøre en vesentlig bedre jobb. Og morsomt er det at 1,2-literen faktisk blir betydelig mer prisgunstig, hovedsakelig takket være et betydelig lavere CO2-utslipp.

Lenger opp på rangstigen finner vi en 1,6-liter på 110 hestekrefter og en 2,0-liter på hele 197 hester som utgjør toppmodellen i Clio-familien.

Godt utstyrt

Den nye 1,2-literen blir bare tilgjengelig med høyeste utstyrsnivå, Rip Curl. Det betyr at ting som MP3-tilkobling, skinnratt, bagasjeromsdelere, diverse sportslige detaljer i det to-tonede interiøret og sotede bakruter er standard.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen begynner på 207.000 kroner og salget er allerede i gang.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Renault-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder