Statens Vegvesen med nyttig tjeneste: Vegvesen Trafikk

Den nye tjenesten, som baserer seg på en interaktiv kartløsning, kan hjelpe deg til bedre reiseplanlegging.

<b>KLIKK OG BLI INFORMERT:</b> Den nye karttjenesten viser hendelser og gir informasjon om dem, ved at man klikker på symbolene som vises. Hva som skal vises på kartet, velger man selv. Foto: STATENS VEGVESEN
KLIKK OG BLI INFORMERT: Den nye karttjenesten viser hendelser og gir informasjon om dem, ved at man klikker på symbolene som vises. Hva som skal vises på kartet, velger man selv. Foto: STATENS VEGVESEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Takket være internett og de mobile enhetene vi omgir oss mer, blir mulighetene for å planlegge ferieturen og andre reiser stadig bedre.

Mange bruker allerede trafikktjenestene i Google Maps eller P4-tjenesten Trafikkflyt.no og i fjor høst kunne vi fortelle om den nyttige tjenesten lansert av Gule Sider. Dessuten tilbys trafikk-appen Waze, som er gratis.

Kartbasert

Statens vegvesen har allerede fra før tjenesten Reisetider.no Nå har de dessuten lansert den utvidede og interaktive tjenesten Vegvesen Trafikk, som er kartbasert og som også viser strekninger med veiarbeider, hvor man kan klikke for å få grundigere beskrivelse.

Du kan selv teste ut tjenesten her. Klikk på meny-symbolet på kartet under for å velge funksjoner - for mer informasjon, klikk på symbolene på kartet. Du kan zoome inn eller ut og flytte kartet rundt:


Beregner reisetiden bedre

Den nye kartløsningen skal gjøre det lettere å beregne kjøretid til bestemmelsesstedet og unngå de verste køene takket være tjenester som nevnte beskrivelse av veiarbeider langs ruten, webkameraer satt opp på strategiske steder samt oversikt over bomstasjoner og fergestrekninger.

Vegvesenet har over 450 webkameraer som ligger inne i tjenesten.

-KAN SPARE DEG FOR TID: - Med Vegvesen Trafikk får du full oversikt over trafikkavvikling, vegarbeid og redusert fremkommelighet. Også planlagt kommende veiarbeid og trafikkreguleringer ligger inne, sier fungerende vegdirektør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen (bildet). Foto: Henriette Erken Busterud
-KAN SPARE DEG FOR TID: - Med Vegvesen Trafikk får du full oversikt over trafikkavvikling, vegarbeid og redusert fremkommelighet. Også planlagt kommende veiarbeid og trafikkreguleringer ligger inne, sier fungerende vegdirektør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen (bildet). Foto: Henriette Erken Busterud Vis mer


– Sommeren er høysesong for ulike former for veiarbeider på, ved og rundt norske veier. Grunnen til det er at det generelt er mindre trafikk i ferieukene og dermed enklere å gjøre nødvendig vei- og asfaltarbeid, forteller i en pressemelding fungerende vegdirektør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Vegvesen Trafikk inneholder også en ruteplanlegger, der du kan legge inn dine reisemål. Avstander, reisetider og aktuelle veimeldinger på strekningen kommer automatisk opp og gjøre det enkelt og oversiktlig å planlegge reiser.

Den fullstendige tjenesten hos Vegvesenet finner du her.

Twitter-varsler

Dessuten varsler Statens vegvesens fem veitrafikksentraler på Twitter de reisende løpende om hendelser og andre forhold som påvirker reisen og trafikkavviklingen: Øst, Sør, Vest, Midt og Nord.

Det finnes også fra før en tjeneste der man kan bestille SMS-varsling for enkelte veistrekninger.

LES OGSÅ:


  • Sjekk om ditt nærområde får ny asfalt
  • Statens vegvesen blir «miljøpoliti»
  • Slik skal Vegvesenet bekjempe kriminalitet
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!