Stasjonsvogn-utgave av Kia cee'd

Ikke lenge etter at kompaktklassebilen cee’d er lansert, kommer stasjonsvognutgaven Sporty Wagon med større plass for både bagasje og mennesker.

Med cee'd satser Kia friskt mot etablerte storheter som Ford Focus og Volkswagen Golf. Den vanlige femdørsutgaven ble lansert før jul og de første bilene har allerede ankommet landet. Etter å ha kjørt bilen i Roma, satt vi igjen med et positivt førsteinntrykk. I stasjonsvognutgave strekker cee'd seg 30 centimeter i forhold til den vanlige kombien. Det betyr en total lengde på 450 centimeter, nesten like mye som de minste stasjonsvognene i mellomklassen.

Større bagasjeplass

Designen er ganske lik kombiutgaven, men stasjonsvognen har naturligvis en annen og større hekk. Det skal sørge for at spesielt bagasjeplassen er betydelig større. Designen er ellers ikke oppsiktsvekkende og hekken hinter litt i retning av Peugeot 407.

Likt motorutvalg

Stasjonsvogn-utgave av Kia cee'd

Stasjonsvogn-utgave av Kia cee'd

  1. Store bilder


Cee'd Sporty Wagon blir tilgjengelig med de samme motorene som vanlige cee'd. Det vil si 1,4-liter og 1,6-liter på henholdsvis 105 og 115 hester på bensinsiden og en 1,6-liters dieselmotor på 90 hestekrefter for de som foretrekker selvtennere. Alle motorene yter opprinnelig noe mer, for eksempel har diselmotoren 115 hestekrefter, men av hensyn til det norske avgiftssystemet er de trimmet ned.

Kia cee'd kommer til Norge i november. Vi kommer tilbake med prisene når de er klare. Lanseringen skjer imidlertid allerede tidlig neste måned på bilutstillingen i Genéve.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Kia-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder