Stasjonsvogn-Golf med besynderlig hekk

Til sommeren kommer stasjonsvogn-utgaven av Volkswagen Golf. Den nye stasjonsvognen kjennetegnes ved en hekk-design som er helt ny i Volkswagen-sammenheng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her i Europa vil den nye bilen kalles Golf Variant. Men i praksis er det egentlig en stasjonsvognutgave av Jetta vi her snakker om. Bilen skal bygges i Mexico og skal også selges i USA, der den sannsynligvis i likhet med sedan-utgaven vil bære navnet Jetta.

Kia Rio og Saab 9-5?

Og det virker i det hele tatt som om Volkswagen har prioritert sitt amerikanske publikum denne gangen. Fra et europeisk perspektiv er i hvert fall bilens bakpart temmelig overraskende. I det hele tatt er det svært lite som minner om Volkswagens designspråk. Tvert i mot mener vi å se elementer fra biler som forrige generasjon Kia Rio, Saab 9-5 og kanskje litt Opel Vectra. Vakker eller stygg? Si din mening i dagens avstemning.

456 centimeter lang

image: Stasjonsvogn-Golf med besynderlig hekk

Stasjonsvogn-Golf med besynderlig hekk

  1. Store bilder

Hva med deg?

Hva mener du om Golf Variant-bakparten? (Avsluttet)
Stygg(53%) 1652
Midt på treet(29%) 907
Vakker(18%) 577
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.
image: Stasjonsvogn-Golf med besynderlig hekk


Sedan-utgaven av Volkswagen Jetta er 455 centimeter lang, mens tredje generasjon Golf Variant blir 1 centimeter lengre. Det betyr at bilen blir omtrent like lang som stasjonsvognutgavene av Renault Megane (450 cm), Opel Astra (451), Volvo V50 (451), BMW 3-serie (452), Mercedes-Benz C-klasse (453), Skoda Octavia (457), Audi A4 (458) og Saab 9-3 (465). Volkswagen Passat stasjonsvogn er forøvrig 477 centimeter lang og befinner seg dermed i lengdeklassen over nevnte biler.

Stor modell-palett på gang

Volkswagen har i dag både tre- og femdørs kombiutgaver av Golf. I tillegg kommer femseters-fleksibilen Golf Plus og syvseters-fleksibilen Touran. I mars kommer Golf Cross, i april kommer Touran Cross og i oktober kommer folke-SUVen Tiguan. Golf Variant kommer i månedsskiftet juli/august. Potensielle Volkswagen-kunder får dermed usedvanlig mange modeller å velge blant i tiden som kommer.

15.000 kroner mer enn kombi-Golf?

Golf Variant vil ifølge Volkswagen bli tilbudt med tre motoralternativer: 1.6 (bensin, 102 hk), 1.9 TDI (diesel, 105 hk) og 2.0 TDI (diesel, 140 hk). Vi regner også med at bilen vil bli utrustet med 1.4 TSI-motoren (bensin, 140 hk). I tillegg er det mulig at bilen på sikt vil kunne bli tilbudt med 170-hestekrefters-versonen av 2.0 TDI-motoren.

Den norske Volkswagen-importøren har foreløpig ikke regnet ut prisene for Golf Variant, men håper at prispåslaget sammenlignet med en femdørs Golf kombikupé vil begrense seg til rundt 15.000 kroner. En Volkswagen Golf 1.9 TDI (105 hk) Trendline koster i dag rundt 232.000 kroner.

Kannibalisering?

Den norske importøren håper å selge rundt 1.000 eksemplarer av Golf Variant i år, men erkjenner at et slikt salg nok delvis vil gå på bekostning av andre Volkswagen-modeller.

Volkswagen Golf Variant vil bli vist på Geneve-messen, som starter neste uke. Forhåndssalget vil her i landet starte i månedsskiftet mai/juni, mens de første bilene altså vil ankomme landet i månedsskiftet juli/august.

  • Store bilder av Golf Variant finner du her.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!