SsangYong Korando (1994)

Lyst på Jeep, men har ikke råd? Kjøp denne. Den ser kliss lik ut, men er koreansk og drives av en rimelig dieselmotor.

Koreanerne er best i verden på å kopiere. Denne gangen spurte de faktisk om lov. Korando T3 er en kopi av Jeep CJ7, men med annet understell og drivverk. En gylden anledning til å få drømmebilen til halv pris. Diesel er også en fordel kontra bensinmotorene i amerikaneren.

LES OGSÅ:

På veien er det stumpete, bråkete og primitivt. Men det er også opphavet. Det man griner på nesa av, er styringen. Her er det null følelse, og mye slakk. I kombinasjon med ekstra store hjul kan det resultere i at du blir stoppet av politiet og bedt om å blåse… 2,2- literen på sparsommelige 70 hester overrasker positivt.

Det er selvfølgelig ingen rakett vi har med å gjøre, men vi gliser ikke fra øre til øre av ytelsene hos de svakeste Jeep-variantene heller. Her gledes vi i stedet av lavt forbruk og et bra moment for terrenget.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
Den er jo en kopi av CJ7 som kun har en flat metallplate som dashbord. I forhold til det, er den moderne. Men å kalle det pent? Tja. Treverket i dashbordet egner seg i hvert fall dårlig til å tenne bål med i nødssituasjoner.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Hvis du kommer over et eksemplar og kjøper en slik doning, bør du først og fremst rive av alle emblemene som indikerer at dette er en SsangYong. Tar du av toppen og legger ned ruta, har du en skikkelig beach-bil som egner seg for passasjerer i bikini. Dieselmotoren tømmer heller ikke lommeboka, i motsetning til Jeeps bensinmotorer. Hvis motor, understell og rammer virker bra, behøver ikke bilholdet å bli dyrt heller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som alltid er rust det største problemet. Ellers er det drivaksler og mellomakselkryss som går igjen på feilstatistikkene. Men den hovedsaklige utfordringen du møter på, er å finne et eksemplar i grei stand til salgs. Det ble ikke solgt mange i Norge, og det er heller ikke god deletilgang.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Du får tak i det meste, men regn med litt ventetid. Legg en øm hånd rundt softtopp og lamper. Disse finnes ikke på lager lenger. Dieselmotoren er noe enklere. Denne finner man i eldre Isuzu og Opel. I tillegg er den rimelig driftssikker og solid. Dette er en rimelig inngang til Jeep-eierskap, og likheten til amerikaneren gjør den populær og lettsolgt.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

SsangYong Korando (1994)

Kul

Vanskelig deletilgang

Se alle våre tester