Sprekt fra Ford

Liten, grønn, lur og morsom: Dette er Fords designvisjon for storbyen.

Grønn? Vel, nå er jo denne rødlakkert, men dere skjønner hva som menes. Denne bilen er en konseptbil som presenteres på bilutstillingen i Beijing. Den heter Ford Start Concept og er ifølge pressemeldingen fra Ford et bilde på hvordan Ford ser for seg en fremtidig bil for bybruk.

Ett av spørsmålene designerne stilte seg, er hvor langt du kan ta den grunnleggende idéen om transport og enkelhet, og fortsatt tilby en bil som gir trygg transport i storbyene?

SONY DSC

Fords globale Strategic Concept Group begynte med å ta ett skritt tilbake for å reflektere over kompleksiteten og støyen vi omgir oss med:

- I en tid med konstant visuell støy har vi skapt en bil som kommuniserer visuell renhet og harmoni, der hver linje har mening og hensikt, sier J Mays, president for design og kreativ virksomhet.


Tre sylindre

Ford Start Concept vil ha en 3-sylindret 1.0-liters EcoBoost bensinmotor som forsterker Fords kjøreglede-DNA. Motoren, som settes i produksjon i nær fremtid, vil gi effekt og kjørbarhet som en 1,6-liters rekkemotor, samtidig som CO2-utslippet er under 100 g/km.

"Musikalsk design"

En overordnet designfilosofi for Ford Start Concept var å lage musikk, ikke støy. Det startet med å studere nøkkelelementene som bidrar til den vennlige imøtekommenheten som moderne småbiler sjelden har. Blant annet tok formgiverne noen inspirasjonskjøretøyer med seg inn i designstudioet for å studere hva det var som trakk mennesker mot dem, inklusive en original Porsche 356 Speedster og en Alfa Romeo Zagato SZ.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med tidlige sportsbiler var enkelhet og hensikt ofte nøkkelegenskaper. Proporsjoner, holdning, effektivitet og fokus på hva som virkelig er nødvendig for sjåføren var prioritert, uten å gi avkall på gleden og friheten som bilkjøringen ga.

Enkelt, men fint

- Enkelhetskonsepter finnes over alt rundt oss, forklarer Mays. - Som et team skapte vi en felles visjon der målet var å skape en vakker gjenstand som snakket både til følelser og intellekt. Eksteriøret på Ford Smart Concept er enkelt, med hensiktsmessige proporsjoner, med et forfinet overflatespråk som vanligvis bare finnes på biler i premium-klassene.

- Kupéen har nøyaktig den rette størrelsen til at du vil finne alt du trenger på riktig plass, forklarer Mays. – Vi konsentrerte oss om å gi føreren kun den nødvendige informasjon, kombinert med god utsikt og kontroll samt sikkerhet og plass for alle som er i bilen

Ford Start Concept er den første rene konseptbilen som er utviklet under ”One Ford”-strategien. Det er imidlertid ikke sagt noe om hvorvidt konseptbilen vil bli satt i produksjon.

Spesifikasjoner: Ford Start Concept

  
Karosseri2 dører, 4 seter
DriftForhjulsdrift
MotorTverrstilt 3-sylindret rekkemotor
KonstruksjonStøpejernsblokk, aluminium topplokk
Volum1.0-liter
Girkasse5-trinns, manuell
Lengde368 cm
Høyde141 cm
Bredde169 cm
Akselavstand230 cm
Sporvidde foran147 cm
Sporvidde bak151 cm
Dekk17" x 6.5" aluminiumfelger/Michelin 205/45R17 Green X