Sprek ny roadster fra Aston Martin

Det er ikke så lenge siden Aston Martin lanserte sin toseters kupé V8 Vantage - og de er allerede i ferd med å teste ut den toppløse versjonen.

Sprek ny roadster fra Aston Martin

Sprek ny roadster fra Aston Martin

  1. Store bilder!
Sprek ny roadster fra Aston Martin


Det er altså en vaskeekte roadster som snart skal lanseres. Bildene av prototypen med kalesjen oppe ble tatt på Nürburgring, men andre eksemplarer er også blitt sett på forskjellige steder i Storbritannia. Det er spionfotografene fra Automedia som har forsynt oss med bildene.

V8 på 380 hester

Det forventes at bilen vil bli introdusert på markedet i løpet av de neste seks månedene. Ryktene vil ha det til at den skal hete V8 Roadster (og ikke Volante, et navn som muligens er forbeholdt produsentens fireseters kabrioleter). Motoren skal være Aston Martins egne 4,3-liters V8er som yter 380 hestekrefter. Denne driver bakhjulene gjennom en sekstrinns manuell girkasse. Kupéen har en toppfart på 280 kilometer i timen og akselererer fra 0 til 100 på 4,9 sekunder. Roadsteren vil for sin del sannsynligvis ha marginalt lavere ytelser.

Porsche-cab-konkurrent

V8 Vantage kupé har vist seg å være en troverdig konkurrent for Porsche 911 takket være sine kompakte dimensjoner (438 centimeter lang), veldesignede chassis, lave tyngdepunkt (eksempelvis ved hjelp av tørrsump som muliggjør lav motorposisjon) og gode vektfordeling (nær 50/50). Nå skal roadsteren utvide konkurranseområdet til å gjelde også 911 kabriolet.

Den raske utviklingstakten vitner i alle fall om at Aston Martin har greid å befeste sin posisjon tilstrekkelig til å nyte godt av Ford-konsernets støtte og tillit i fullt monn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Aston Martin-stoff:

  • Nyheter
  • Spionbilder