Sportslig Ibiza

Nye Seat Ibiza følger opp den sportslige imagen det spanske merket har strevet etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Sportslig Ibiza
[Ugjyldig objekt (NAV)]

DALEN (DinSide Motor): Spesielt med nye Ibiza er at den inviterer til aktiv kjøring allerede med den nest minste motoren under panseret, det er ikke mange biler med 75 hestekrefters motor som er like gøyale.

Bevisst

Den norske importøren, Harald A. Møller AS, følger opp intensjonene om sportslig image ved å konsentrere modellutvalget rundt utstyrsnivået Sport. Dette utstyrsnivået innebærer sportsunderstell og 15-tommers aluminiumsfelger. Hele 5 av 8 modellvarianter tilbys med denne utstyrpakken.

Sydlig

Det er lett å se hva nye Seat Ibiza ligner på, og uten merket i grillen vil nok de fleste spå sydligere deler av Europa om opprinnelsesland. Spesifisering av land kan bli vanskelig, bilen ser unektelig litt italiensk ut.

image: Sportslig Ibiza

Også interiøret heller mot det sportslige. Riktignok er bildene vi viser her av toppmodellen, som mer rikelig utstyrt med instrumenter enn grunnversjonen. Interiøret oppleves mer som ryddig enn spartansk, og toppen av dashbordet har fått den tidsriktige ru sorte overflaten.

Ferdig stylet

Seat Ibiza ser litt ut som den er stylet allerede i grunnversjon. Det appellerer nok ikke til alle, og de konservative blant oss vil nok trenge litt overtaling for å vurdere Ibiza istedenfor biler som Ford Fiesta, Opel Corsa, Peugeot 206 og Volkswagen Polo.

image: Sportslig Ibiza

De mest konservative går glipp av en bil som er blitt mer praktisk siden sist. Bagasjerommet er økt til 267 liter, og nye Ibiza er nesten 8 centimeter lengre enn forgjengeren. Den har også blitt litt bredere og høyere.

Les videre om sterke motorer og høyt utstyrnivå her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!