Sportslig fleksi fra Ford

S-max baseres på den neste Mondeo-plattformen, og vil plassere seg midt i mellom fleksi- og flerbruksbilene.

Sportslig fleksi fra Ford

Sportslig fleksi fra Ford

  1. Store bilder!
Konseptbilen Ford SAV.
Konseptbilen Ford SAV. Vis mer


Den skal være mellom C-max og Galaxy i størrelse, og er fra Fords side ment som et romsligere alternativ til Mondeo, uten at den nødvendigvis skal likne alt for mye på de litt treige flerbruksbilene.

Tre seterader

Spionbildene er litt for mørke til å avsløre interiøret, men Ford har allerede gjort kjent at S-max skal komme og at den er basert på konseptbilen SAV. Dermed er det rimelige klart at det er snakk om en bil med tre seterader, og med det plass til inntil syv personer.

Den i praksis umaskerte bilen på bildene har klare trekk fra SAV-konseptet, og blant annet er de spreke luftgjellene i spoiler og i bakkant av hjulbuer beholdt. Bilen ser klart mer sportslig ut en de fleste konkurrentene, og den minner i proporsjoner litt om Mitsubishis Grandis.

Spreke motoralternativer

I følge Automedia er det snakk om motoralternativer fra 2-liter og oppover. Det skal være rom for V6-diselen som sitter i Jaguar S-type og Land Rover Discovery, og også Volvos femsylindrede skal få plass med og uten turbo.

Siden bilen deler plattform med det som skal bli Land Rovers nye Freelander og Volvo XC90s lillesøster XC50, spekuleres det i om S-max også vil bli tilgjengelig med firehjulsdrift. Det vil gjøre den klart mer attraktiv på det norske markedet.

Sportslig fleksi fra Ford


Selv om bilen på bildene virker helt produksjonsklar kan det hende at Ford har klart å lure oss. Denne gangen går det imidlertid ikke mer enn en drøy uke før spenningen utløses, S-max skal nemlig vises på Geneve-utstillingen.

Store bilder av Ford S-max.

Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder