Sportshybrid fra Honda

Honda har nå bestemt seg. De vil sette konseptbilen CR-Z i produksjon.

Hondas toppsjef Takanobu Ito har nylig bekreftet at salget av den den nye bilen skal starte i Japan februar 2010. Salgstart i EU, og da antagelig også Norge, er ikke bestemt, men vil bli offentliggjort mot slutten av 2009. Vi tolker dette dermed dithen at Honda kommer med en ny hybridbil på det europeiske markedet. De har bare ikke sagt når.

Dette vil bli den tredje bilen i rekken og vil fylle på rundt Insigt og Civic Hybrid som også er utstyrt Integrated Motor Assist (IMA). CR-Z blir utstyrt med den samme hjelpemotoren, som i hovedsak skaper fremdift sammen med bensinmotoren. Dette systemet kommer også i Jazz om få år. I tillegg jobber Honda med en kraftigere hybridpakke som skal brukes i de større bilene.

CVen til sjefen

Den nye sjefen, Takanobu Ito, var før han tok over toppjobben, sjef for R&D. I likhet med sin forgjenger har også Ito teknisk bakgrunn og var en av hovedpersonene bak den legendariske Honda NSX. Ito sto bak den avanserte alumiumskonstruksjonen som denne bilen var basert på. Vi snakker da om ramme, chassis og karosseri i aluminium. Alt dette gjorde bilen 220 kilo lettere enn om den skulle vært bygd av stål. Dette var ganske avansert i 1984 da Honda startet på NSX. Den gikk i produksjon i 1990.

Artikkelen fortsetter under annonsen

CR-Z

CR-Z ble vist i for første gang på bilutstillingen i Tokyo i 2007. Honda sier den skal bli morsom å kjøre, men nevner ingen ting om motordata, ytelser eller noe som helst annet.