Sportsdiesel fra Skoda

Råskinnet Octavia RS kan snart også leveres med 170-hesters diesel. Dette er samme dieseltoliter som vi nettopp har kjørt i Golf GT. Og ikke bare det; RSen leveres med sukkertøyshvit lakkering med knallrøde bremsekalippere. Diskret?

Sportsdiesel fra Skoda

Sportsdiesel fra Skoda

 1. Store bilder
Sportsdiesel fra Skoda


Skoda representerer på alle måter fornuftsbiler. Da de for et år siden lanserte Octavia RS med en 200-hesters GTI-motor, var det flere som hevet øyenbrynene. Men mye bil og motor til en rimelig penge - det er vel fornuftig det også.

350 newtonmeter

I dagens miljøorienterte samfunn er likevel ikke dieselalternativer til å komme utenom, selv ikke på GT-biler. Derfor er det kanskje ikke fullt så overraskende at denne artige 170-hesters dieselen, som vi altså nettopp har kjørt i konsernsøsters Golf GT (se link under), også dukker opp i Octavia RS. Og her sørger den for at bilen gjør unna null til hundre på 8,5 sekunder samtidig som den kun bruker 0,57 liter på mila ved blandet kjøring. Med tanke på at dreiemomentet på 350 newtonmeter på kjent dieselvis er tilgjengelig alt fra 1.800 omdreininger, er det grunn til å tro at akselerasjonen ved "småsportslig" kjøring dessuten vil oppleves som bedre enn de 8,5 sekundene skulle tilsi. (Vår Golf GT diesel-tester forteller for øvrig om en motor som ikke protesterer på glad turtallskjøring).

Udiskret forkledning

Sportsdiesel fra Skoda
Sportsdiesel fra Skoda


Og om du nå likevel er hekta på Skoda, er det heller ikke lenger nødvendig å være diskret. Sammen med den nye motoren introduseres fargevariantene "Sprint Yellow" og "Candy White". Og rødlakkerte bremsekalippere. Vi sier ikke mer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Annet enn at bilen fortsatt er rimelig godt standardutstyrt i forhold til naturlige alternativer. Stasjonsvognen av Octavia RS med 170 hester diesel får du fra 365.000 kroner, som er 25.000 kroner rimeligere enn bensinutgaven med 200 hester.

 • Store bilder finner du her.

  Relaterte artikler:

 • Siste test av Octavia RS 200 hester bensin
 • Siste test av Golf GT tdi 170 hester
  Her finner du mer Skoda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder