Sports-elbil fra Volvo

3CC-konseptet fra Volvo som nå blir vist frem, har en el-motor som skal sørge for fremdriften, men har plass til andre drivkilder hvis utviklingen skifter retning.

Sports-elbil fra Volvo

  1. Store bilder!


Også bensin, diesel, biogass og hybridvarianter er aktuelle energikilder for denne bilen. Som elbil er batteriene plassert i det doble gulvet, og denne gang er batteriene av litium-typen som vi blant annet finner i mobiltelefoner.

Ytelsene er ganske imponerende, 3CC skal klare 0-100 km/t på rundt ti sekunder. Toppfarten er mer moderate 135 km/t. Rekkevidden skal være opp i mot 300 km, betydelig bedre en dagens elbiler.

En voksen eller to barn

Seteløsningen er spesiell ved at baksetet kun rommer én voksen person. Denne sitter mitt i bilen, og vil på den måten kunne være mer med i diskusjonene som foregår i forsetet. Eventuelt kan små barn få plass i det spesielle baksetet.

3CC er ganske liten, den er 390 centimeter lang og 162 centimeter bred. Også høyden er moderat med 132 centimeter. Disse målene kombinert med dekk og felger i dimensjon 215/45-18 gjør at 3CC er en av elbilene med klart sportsligst fremtoning.

Vinger

Når dørene svinger oppover glir instrumentpanelet fremover for å gjøre det lettere å komme inn og ut av den lave bilen. Bilens spesielle form gir svært lav luftmotstand, i vindtunnel oppnås det 30 prosent bedre luftmotstandseffektivitet enn på Volvo S40.

Store bilder av 3CC

Her finner du mer Volvo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder