Splitter ny Suzuki Vitara til Paris

Uten Grand i navnet vises nå det første bildet av etterfølgeren til norgessuksessen Grand Vitara.

STILREN: Her er endelig etterfølgeren til det som i 2005-2006 var en svært populær folkesuv her i landet. Vi har dessverre ikke noe bilde av Vitara bakfra, men dette gir da et godt inntrykk av utseendet forfra. Foto: SUZUKI
STILREN: Her er endelig etterfølgeren til det som i 2005-2006 var en svært populær folkesuv her i landet. Vi har dessverre ikke noe bilde av Vitara bakfra, men dette gir da et godt inntrykk av utseendet forfra. Foto: SUZUKI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er i Paris tidlig i oktober nye Vitara skal vises for publikum. Dette er det første bildet og heldigvis er det ikke bare en «teaser», som mange andre bilprodusenter til stadighet belemrer oss med for å få mer omtale.

Var varslet

Dermed vet vi mye om hvordan den ser ut, selv om vi må vente litt med å få se stussen på den. Når det er sagt: Konseptbilen iV4 bar allerede bud om at den nye Suzukien ville få en klassisk, stilren design - og den har vi bildene av.

På tide

Endelig, skriver vi - og det var da også på høy tid at det kom en ny folkesuv fra den kanten. Riktignok er Suzuki Grand Vitara fortsatt en tøft utseende folkesuv til en grei pris, og den fikk en oppdatering i 2012, men den er overhodet ikke teknisk konkurransedyktig når man ser på biler som Mazda CX-5, Toyota RAV4 og Mitsubishi Outlander.

Les for øvrig alle våre tester av aktuelle folkesuver under denne lenken.


1,6-litere

Og så da? Vel, bortsett fra bildet og «teaser»-videoen nedenfor, vet vi ikke egentlig noe om bilen ennå. Imidlertid vet vi jo litt om hva slags drivlinje som kan tenkes å komme i den i og med at vi har kjørt den fortsatt relativt ferske SX4 S-Cross. Den er utstyrt med en dieselmotor og en bensinmotor, begge med 1,6 liter slagvolum og begge med 120 hestekrefter.

Vi har også fått bekreftet at den vil komme med 4x4-systemet Allgrip - som allerede utstyrer S-Cross.

Og resten får vi altså vite om ikke så altfor lenge - uansett tyder dette på at Suzuki vil gå bedre tider i møte her i landet fra og med neste år.

Video:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer