Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Splitter ny Audi avslørt

Audi jobber videre med flere nye modeller.

For litt siden lakk hele modellplanverket til Audi ut. Helt frem til 2012 var representert i dokumentasjonen som selvsagt dukket opp internett ganske raskt. En av bilene på lista var A5 Sportback. Disse bildene skal ha blitt tatt i går kveld etter en biljakt i østre deler av Tyskland. Det er fortsatt litt folie på bilen, men det er liten tvil om hva dette er. Selv den kamuflerte avslutningen på sidevinduet bak ser man fint.

Modellen er planlagt lansert i høst og vil være karosserivariant nummer tre i A5-serien, etter kupé og kabriolet. Sportback-versjonen vil bli en firedørs modell som mest sannsynlig vil ligne på en mindre versjon av A7.

Motorer

Vi regner med at Audi vil bruke de samme motorene i A5 Sportback som i resten av A5-serien. Det vil si en innstegsmotor på 180 hestekrefter (toliters turbo). Den følges av en oppfrisket variant med 211 hestekrefter og en V6 med 265 hester. Med diesel kan den leveres med 170 hestekrefter (toliter). Beveger man seg mot V6 blir det enten 2,7-liters med 190 hestekrefter eller treliters med 240 hestekrefter. S5 får treliters kompressormotor med 333 hestekrefter og RS5 cirka 450 hestekrefter.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia