SPIONFILM: Porsche Panamera

Det er lenge til Porsche lanserer sin nye Panamera, men vi kan likevel vise en fil av bilen her.

Porsche Panamera skal lanseres i 2009. Det er sikkert og Porsche-sjefen Wendelin Wiedeking har bekreftet det.

Panamera

Porsche vil satse på enda et modellnavn i tillegg til Boxster, Cayman, Carrera og Cayenne. Navnet Panamera er avledet fra langdistanseløpet Carrera Panamericana.

Mercedes har allerede sin firedørs kupé, CLS, på markedet og flere lignende biler er på vei. Aston Martin har vist sin Rapide, Audi jobber med A5 og Volkswagen har også planer om noe i denne gata.

Panamera ligner veldig på en forvokst 911, og fronten vil nok bære tydelig preg av hvilken fabrikk som bygger den. Fire dører hører med og Panamera avrundes bak med en type kombikupé. En stor vinge er også forsøkt tildekket.

Motor

SPIONFILM: Porsche Panamera


Motormessig er det mye som kan skje foreløpig, men at det blir stort er det liten tvil om. Motoren i Panamera skal også sitte foran. Porsche har også planer om hybriddrift, men det er foreløpig Cayenne som er mest aktuell for det. I Panamera er det nye motorer i forhold til Cayenne og en V6 på cirka 300 hestekrefter, en V8 med 400 og en V8 turbo med 500 er de foreløpige anslagene. Panamera blir også mest sannsynlig bakhjulsdrevet.