SPIONBILDER: Ny Mercedes E-klasse

Mercedes er i full sving med neste E-klasse, og selv om det er lenge til lansering kan vi fortelle litt om nyvinninger på bilen.

Den er altså to år unna, men det er tydelig at allerede nå har Mercedes begynt eksponere bilen for "dagslys". Neste E-klasse vises nok ikke før slutten av 2008, og det er beregnet en lansering på bilutstillingen i Geneve i 2009. For de spesielt invidde regner vi med at denne vil få internt kodenavn W212.

Utseende

Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer

SPIONBILDER: Ny Mercedes E-klasse

  1. Store bilder
SPIONBILDER: Ny Mercedes E-klasse

Neste E-klasse vil nok også få hjulbuer som ligner på de vi finner på dagens S-klasse. Mercedes holder også på med å vrake de runde frontlysene. Som det manipulerte bildet viser kan dette bli løsningen som velges. På bildene som viser en kamuflert bil kan man skimte noe som kan tyde på lysene faktisk blir delt. Vi regner også med at E-klasse får den
karakteristiske linja som går under dørhåndtakene. Den er dessverre gjemt bort på disse bildene.

Nyheter

Vi forventer at det vill dukke opp en del spennende ting på ny E-klasse, og hvis ryktene er riktige gjør det også det. Det er mulig Mercedes dropper SBC-bremsene og går tilbake til vanlig bremsesystem, men at keramiske bremser kan blir tilgjengelig på store motorer. Av førermessige hjelpemidler vil den nok få "vingle"-varsler, sensorer som følger førerens øyne, skilt-identifisering, veiforhold-sensor, elektronisk stabilitetskontroll som også kompenserer for sidevind og varsling når dekkene er utslitt. Vi må innrømme at noe av dette er litt dårlig forklart, men vi vil oppklare etter hvert når vi får mer informasjon om bilen.

Motorer

På motorsiden regner vi med at det vil ligne veldig på dagens situasjon. På dieselsiden vil sikkert finne flere av disse alternativene: E200 CDI, E220 CDI, E280 CDI, E320 CDI og E420 CDI. Bluetec vil nok også være utbredt på denne tiden (teknologien til Mercedes som nesten eliminerer partikkelutslipp fra dieselmotorer). På bensinsiden vil vi tilsvarende finne flere av disse: E200 Kompressor, E280, E350, E500 og E63 AMG. På alle motorer regner vi med effektøkninger eller andre oppgraderinger.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder