SPIONBILDER: Ny Ford Mondeo

Hvis ryktene stemmer jobber Ford med en enda større Mondeo som skal lanseres neste år.

SPIONBILDER: Ny Ford Mondeo

  1. Store bilder
Bildet er manipulert. Vis mer


Dagens Ford Mondeo har solgt svært godt i Norge, og selv nå, med svært høy alder, ligger den på tredjeplass etter Passat og Avnesis på statistikken over store familiestasjonsvogner. Bilen er fortsatt attraktiv og god plass i kupeen og et enormt bagasjerom lokker fortsatt mange. Gode dieselmotorer har også trukket populariteten opp.

Ny design

Nå nærmer det seg uansett slutten for denne modellen og en ny er på vei. Den nye Mondeoen som er fotografert er fortsatt godt tildekket, men man kan se konturene av nye linjer, og de manipulerte bildene kan avsløre hvordan bilen blir til slutt. Her er det hentet ting både fra Iosis, S-Max og Focus.

Større

Hvis bilen blir lik de manipulerte bildene vil Mondeo få et mer sportslig og kompakt utseende samtidig som ryktene sier at bilen skal bli enda større enn i dag. Med tanke på at dagens Mondeo allerede er av de største stasjonsvognene på markedet med en lengde på 4,8 meter, lover dette godt for de med behov for mye plass.

Spreke motoralternativer

Motormessig regner vi med at det blir et rikholdig utvalg av diesel- og bensinmotorer i fornuftsklassen. Dieselmotorer fra 100 til cirka 200 hestekrefter, hvorav den største er den meget stillegående og sterke V6-dieselen som Ford og PSA har utviklet sammen. Denne motoren sitter allerede i Jaguar, Land Rover, Peugeot og Citroen. På bensinsiden blir det i hvert fall en 145-hesters firesylindret bensinmotor og en ST-versjon med den samme femsylindrete maskinen som sitter i Focus ST og S-Max 2.5 Turbo.

Lansering er forventet i begynnelsen av 2007, men vi får nok også flere spionbilder innen den tid.

Store spionbilder av Ford Modeo finner du her.

Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder