Spionbilder av Audi R8

Audi holder på med den siste testkjøringen av sportsbilen R8. Videre finner du mer om våre spekulasjoner og bilder av bilen.

Spionbilder av Audi R8

  1. Store bilder


Konseptbilen Audi Le Mans ble vist på bilutstillingen i Frankfurt i 2003. I den forbindelse ble det opplyst at konseptbilen hadde en V10-motor med to turboladere og hele 610 hestekrefter og 750 newtonmeter. Ytelsene var derfor også gode: 0 til 100 kilometer skulle presteres på 3,7 sekunder og 200 skulle passeres etter 10,8 sekunder.

Moderert

I etterkant av denne konseptbilen har Audi jobbet mye med V10-motoren som stammer fra Lamborghini. Den er allerede plassert i både Audi S6 og S8 og har henholdsvis 420 og 450 hestekrefter ut av 5,2 liter slagvolum i de to bilene. På veien fra Lamborghini til Audi har motoren altså fått mer slagvolum og mindre effekt enn det den har i Gallardo som er opphavet til motoren. Hva som blir effekten i Audi R8 gjenstår å se, men det Audi kanskje vil være forsiktig med er å lansere en sportsbil som baserer seg på Gallardo med like mange hestekrefter (500). Audi eier tross alt Lamborghini og det er mulig de vil trå litt forsiktig rundt i eget reir. Vi regner dermed med at R8 vil få en 5,2-liters V10 med cirka 450 hestekrefter, som i S8, og en V8-motor med 4,2-liters slagvolum med 420 hestekrefter hentet fra RS4. Det kan virke som om dette er to effektvarianter som ligger veldig tett på hverandre, men en R8 med V8 og V10 vil bli to ganske forskjellige biler! Hvis dette skulle slå til, betyr dette at R8 blir et billigere alternativ enn Gallardo. R8 vil bli utstyrt med firehjulsdrift.

Audi R8 vises på bilutstillingen i Paris til høsten og er på markedet i Norge mot slutten av året hvis alt går etter planen. De nærmeste konkurrentene blir Porsche 911, Ferrari F430, Lamborghini Gallardo og Aston Martin V8 Vantage.

Store spionbilder av Audi R8 finner du her.

Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder