SPIONBILDE: Volkswagen Golf og Opel Astra over samme lest?

Bitre fiender i kampen om kundene, men bestevenner så snart utviklingskostnadene skal dekkes? Det kan sannelig se ut som om det er realiteten, dersom vi skal tro våre menn som lusker i buskene og fotograferer biler som det fortsatt er årevis til du får se på gaten.

SPIONBILDE: Volkswagen Golf og Opel Astra over samme lest?

SPIONBILDE: Volkswagen Golf og Opel Astra over samme lest?

  1. Stort bilde av Opel Astra
  2. Stort bilde av Volkswagen Golf V

Rett skal dog være rett, fordi bilder av de to bilene må vi nok fortsatt vente litt på, men manipulerte bilder av de to bilene har vi - og likheten er slående.

"Cab-forward"

Begge bilene vil nemlig ha en A-søyle som er trukket langt frem, slik vi har sett det blant annet på Chrysler. Der heter løsningen Cab-forward, og den har sine helt klare fordeler - ikke minst at den innvendige plassen vokser. Likevel er det ikke bare den innvendige plassen som vokser i de to bilene, også den utvendige. Hele 10 centimeter lengre blir de, og i følge våre kilder vil akselavstanden øke med hele 15 centimeter. Dermed skulle det ikke lenger være mye å utsette på den innvendige plassen.

Lik profil

Sett fra siden vil det også være vanskelig å skille de to bilene, for profilen er så og si identisk - trass i at Opel bruker designelementer i fronten fra konseptbilene Signum og Snowtrekker, mens Golf vil få en design som vil minne om luksusbilen D1 som snart lanseres.

Begge bilene vil i tillegg ha integrerte blinklys i sidespeilene, for Volkswagen sin del består den i en smal stripe mens Opel satser på en større flate.

Direkte innsprøytning

Hvilke motorer som vil bli å finne under panseret er naturlig nok alt for tidlig å spekulere i, men i følge våre kilder synes det klart at i alle fall Golf vil bli utstyrt med bensinmotorer som har direkte innsprøytning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så gjenstår det bare å se, om våre kilder har rett i sine spekulasjoner denne gangen.

All tekst og alle bilder knyttet til denne artikkel er ©Automedia Online.