SPIONBILDE: Sprekere Sephia i ny drakt

Å kalle det "spionbilde" er muligens å overdrive. Bildene av den ansiktsløftede Kia Sephia ble nemlig tatt på Kia sin fabrikk i Korea...

SPIONBILDE: Sprekere Sephia i ny drakt

SPIONBILDE: Sprekere Sephia i ny drakt

  1. Stort bilde forfra
  2. Stort bilde bakfra

Så er det heller ikke umulig at Kia kan trenge all den omtale de kan få, i alle fall her hjemme hvor salget av den rimelige koreaneren ikke akkurat er voldsomt (Kia er Norges 24. mest solgte bilmerke med 860 nye registreringer i år pr. Juli 2000).

Men de har unektelig mye spennende på gang, og landsmannen Hyundai har jo vist at man slett ikke skal le av koreanske biler. En av de mange prosjektene Kia har i gang -- og som ikke er langt unna Norges-lansering -- er Kia Rio.

Og det er nettopp Rio den ansiktsløftede Kia Sephia skal ha lånt motorer fra, blant annet 1,3-literen (84 hk) og 1,5-literen (105 hk), i tillegg til at Sephia vil få en 1,8-liter på 115 hk.

Opplysningen fra vår tyske korrespondent er ikke bekreftet av norske kilder. Vi må derfor notere i margen at vi tviler på at denne bilen kommer til Norge, da den sannsynligvis vil kollidere -- rent markedsmessig -- med Kia Shuma og Kia Rio.