SPIONBILDE: Ny A-klasse

Ansiktsløftningen som A-klassen kommer med til neste år er bare minimal, men i 2004 kan vi i følge våre kilder vente oss - bokstavelig talt - større endringer.

Publisert
SPIONBILDE: Ny A-klasse
SPIONBILDE: Ny A-klasse


Rundt samme tid som den ansiktsløftede A-klassen kommer til neste år, vil vi også få se varebilutgaven Vaneo. Dette er en modell som er bygget på basis av en forlenget A-klasse. Vi har tidligere omtalt denne modellen, i artiklene Ny Mercedes: Større A-klasse i 2001 og Vaneo: Ny Mercedes-modell.

Tvunget til å bli voksen

For å kunne virkeliggjøre Vaneo, måtte chassiset på A-klassen strekkes. I følge våre kilder i Tyskland, Automedia, blir A-klassen tvunget til å vokse på grunn av forholdet til merkene Chrysler og Smart, og utviklingen av deres modeller: Chrysler skal komme med en Golf-rival for det Europeiske markedet, og Smart City Coupe skal komme i en fireseters variant. Dette tvinger baby-Benzen til å vokse opp, i følge våre kilder.

A-klasse og B-klasse

Den nye A-klassen vil i følge Automedia, komme i to varianter som begge blir lengre enn dagens modell. Den minste vil bli 150 millimeter lengre, og den største vil bli 250 millimeter lengre - Automedia kaller endog den lengste versjonen for B-klasse. Våre kilder sier også at den minste A-klassen selvsagt vil få en lavere pris enn den lengre utgaven, og at begge vil få forbedret hjuloppheng og et lavere tyngdepunkt.

A-klasse AMG og terrengbil

Om motoriseringene på den nye A-klassen, sier våre kilder at den nåværende 1,7-liters CDIen vil bli erstattet av en 2,0-liter. For de som er glad i fart og spenning, kan Automedia også glede med opplysninger om at A-klassen kommer i en AMG-versjon som altså skal ligge over den nåværende A190. I tillegg lover våre kilder en terrengutgave av den nye A-klassen, med firehjulstrekk.

All tekst og alle bilder knyttet til denne artikkelen er ©Automedia Online

Tidligere relaterte artikler på DinSide Bil:
TEST: A160: Liten stjerne - stor Mercedes
TEST: MB A140 Classic: Mercedes med bakkekontakt
Vaneo: Ny Mercedes-modell
Ny Mercedes: Større A-klasse i 2001
A190: Sporty toppmodell

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer