SPIONBILDE: Møt Magnus -- luksusbilen fra Daewoo

Det kan kanskje høres ut som en selvmotsigelse, men luksusbilen fra Daewoo med det velklingende navnet Magnus har kommet adskillig lengre enn til skisseblokken.

SPIONBILDE: Møt Magnus -- luksusbilen fra Daewoo

Bildene av den kamuflerte Magnus viser bilen da den gjennomgikk kuldetester i Nord-Sverige tidligere i år, men bilen har kommet lengre enn til skisse- og teststadiet. Vår leverandør av "spionbilder", tyske Automedia Online, har også fått fatt i bilder av Magnus fra Seoul som viser hvordan bilen antagelig vil se ut som produksjonsmodell.

Magnus skal erstatte Chairman, som er dagens toppmodell fra Daewoo.

Midt mellom Mercedes C- og E-klasse

Magnus er omtrent 477 cm lang, 181 cm bred og 144 cm høy. Med disse målene plasserer Magnus seg størrelsesmessig mellom Merceds C- og E-klasse -- uten sammenligning forøvrig, i følge vår tyske korrespondent.

Kraften kommer fra en tverrmonterte tolitersmotorer med effekt på 116 eller 148 hk via en automatisk girkasse, og toppfarten varierer med effekten fra 190 til 206 km/t. Vi er ikke kjent med om -- eller når -- denne bilen kommer til Norge, men det er på det rene at den prismessig vil plassere seg et lite stykke over dagens toppmodell Daewoo Leganza

Relaterte lenker:

TEST: Daewoo Leganza CDX
NYHET: Daewoo Tacuma -- utfordrer i kombiklassen
Daewoo Mirae - sportsbil for familien